Capcanele alimentatiei moderne
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Capcanele alimentatiei moderne

Incep o serie de articole care nu vor ajunge in polemicile nutritioniste. Nu sunt nici ortorexica ( obsedata de a manca corect) nici ignoranta. Sunt doar un fel de detectiv pe propria-mi piele. Ziceam ca voi incepe o serie de articole esentiale pentru o minim cultura generala si ancorare in realitatea vremurilor nostre. Primul din aceasta serie va fi legat de gluten. Voi continua apoi cu glutamatul de sodiu, cazeina, prafurile albe (zahar, faina).

De ce zic ca aceste articole vor continua linia medicala a siteului? Pentru ca va voi prezenta boli concrete si manifestari neasteptate ale prezentei acestor substante in alimentele noastre.

Ah, si va spun din start ca o sa aveti ceva de munca cu ele. Pentru ca sunt lungi, concentrate, si mai au si niste bibliografie la sfarsit cu care sa completati informatiile din el. Dar, pentru sanatatea noastra si a familiilor noastre, merita putin efort neuronal, nu?

Capcanele alimentatiei moderne (I)- glutenul, intoleranta la gluten si boala celiaca

NOU- Capcanele alimentatiei moderne (I)- glutenul, intoleranta la gluten si boala celiaca

Inca din cele mai vechi timpuri, romanul este infratit cu codrul.......de paine. Painea a fost mancarea de baza a saracilor, alimentul nelipsit la orice masa. Unde mai pui ca marii oaspeti ai statului nostru au fost si sunt intampinati si in cele mai oficiale ceremonii de primire cu „paine si sare” ( cu siguranta sare neiodata). Asadar, painea este intr-o simbioza perfecta cu noi, aproape ca nu poti desparti obiceiurile noastre alimentare de acest primordial si cel mai des intalnit aliment.
De ce trebuie sa renuntam la paine si ce este glutenul
mai multe detalii
Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu

Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu

Glutamatul se gaseste in mod natural in anumite alimente (ciuperci, drojdie, rosii, cartofi, branzeturi), fiind un aminoacid necesar organismului nostru, un neurotransmitator. Problema nu o ridica aceste cantitati de glutamat gasite in mod natural in anumite alimente, ci sintetizarea lui chimica pentru a fi folosit ca adaos in aproape toate alimentele procesate care se afla pe rafturile magazinelor.
mai multe detalii

Capcanele alimentatiei moderne (III) - Zaharul, cancerul si indulcitorii

Despre efectele nocive ale zaharului, legatura lui cu cancerul si realitatea indulcitorilor
mai multe detalii

Dulciurile pe post de recompensa sau alinare a suferintei

Cand oferim copiilor dulciuri pe post de recompensa sau alinare a suferintei, atunci creem in subconstient o legatura indestructibila
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit