Prevenirea:
- alege o gradinita/scoala in care sa existe cat de cat o politica minima in ceea ce priveste acceptarea copiilor bolnavi( adica sa nu-i accepte oricum , in orice stadiu si sa imbolnaveasca inca 20 de copii)
- invata-ti copilul sa se spele des si bine pe maini
- lasa-l cat mai mult timp afara la aer curat, aeriseste-i des camera si invata-l sa deschida geamul si in clasa macar cateva minute
- hraneste-l cat mai sanatos cu cat mai multe portii de legume si fructe CRUDE
- hidrateaza-l corect si suficient
- insufla-i pasiunea pentru miscare/sport ( innotul este un sport care fortifica organismul copilului foarte mult)
- nu interveni preventiv cu tot felul de vitamine pentru a-i creste imunitatea inaintea sezonului rece/ de intrare in colectivitate. Nu vei face decat sa dezechilibrezi o balanta delicata a organismului cu medicamente sintetice care au efecte adverse.
- imunizeaza-l cat mai natural cu lamai, suc de lamai, fructe si legume
- adopta o atitudine pozitiva, calma , plina de incredere si intervino cat mai putin cu medicamente sintetice in mecanismele naturale ale organismului
Tratament:
Despre acesta am mai discutat la fiecare boala in parte , dar facem o scurta recapitulare:
- hidratarea intensiva prin ceaiuri, sucuri de fructe naturale, supe, apa
- mentinerea unei umiditati optime in camera
- spalaturi cu ser fiziologic in nasuc, aspirarea cu batista bebelusului/ suflatul nasului, badijonarea narilor cu ulei de susan presat la rece
- inhalatii
- metodele naturale de scadere a febrei mari enumerate in articolul despre febra
- tinctura cu propolis in gat/ multa lamaie si miere la cei care accepta
- medicamente doar in caz de disconfort major, nu se dau combinate, se dau pe perioada scurta, cantitati cat mai mici, efectiv pentru a ameliora un anume simptom ( cel mai deranjant)
- NU antibiotice in raceli/ gripe, iar in infectiile streptococice doar in anumite cazuri care se complica
- Nu amigdalectomie
Ramai aproape pentru ca vor urma alte articole din aceeasi serie, legata de problemele de sanatate la intrarea in colectivitate ( bonsite si bronsiolite, bolile contagioase ale copilariei ).
Daca esti mama, cu siguranta te-ai confruntat cu astfel de probleme. M-ar bucura foarte mult daca mi-ai lasa un comentariu pe site http://www.mamicilasuperlativ.ro/ sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/mamicilasuperlativ.ro?ref=hl despre experientele tale legate de intrarea copilului in colectivitate.