Ce faci daca ai un copil cu ADHD? Tratamente si terapii alternative
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Ce faci daca ai un copil cu ADHD

Activitatile in aer liber, preventie si tratament pentru ADHDInainte sa ne gandim ce am putea face in cazul unui copil cu real diagnostic de ADHD sau doar supradiagnosticat cu el, iti pot spune ce sa NU faci: sa nu-i dai tratament medicamentos.

Atat cercetatorii, cat si medicii, ignora factorii de mediu, prevenirea si formele alternative de terapie pentru acest diagnostic. Cea mai grava consecinta a suspiciunii ca un copil cu deficit de atentie sau hiperactiv sufera de acest sindrom este tendinta de a recurge la medicatie pentru a rezolva problema.

Medicamente pentru ADHD? Despre Ritalin si Dexendrine

In 1961 a fost aprobat, ca tratament medicamentos pentru copiii in aceasta situatie, Ritalinul. Ca si Dexedrine, pentru copii hiperactivi. Ambele fac parte din clasa de medicamente cu cel mai mare risc de abuz si, de aceea, in SUA, folosirea lor trebuie sa fie reglementata de Drug Inforcement Administration (alaturi de morfina si barbiturice). Patru din cinci copii americani diagnosticati cu ADHD sunt pusi pe acest tratament. Din pacate, medicamentele nu au nici un efect pentru 25 pana la 40% dintre copii, coform studiilor facute. Ba chiar unii dintre ei au un comportament mult acentuat in rau dupa inceperea tratamentului.

Totodata, un procent mare de copii care arata imbunatatiri comportamentale la Ritalin au aceleasi imbunatatiri si de la placebo. De asemenea, copiii care iau Ritalin prezinta o suprimare temporara a simptomelor, nu o vindecare.

Concluzia? Medicamentele nu remediaza deficitele cognitive si nu creeaza abilitati. Acestea se pot rezolva prin terapii complementare si multa implicare din partea parintilor si educatorilor.

Unul dintre efectele secundare ale Ritalinului este "efectul zombie", adica copilul devine uneori retras si are privire fixa. De asemenea, copilul devine mai linistit, reusind sa nu mai enerveze adultii din preajma, dar capacitatea lui de interactiune si cognitie nu evolueaza. Doar devine mai obedient si mai putin stesant/agitat.

Ce este de facut pentru copilul diagnosticat cu ADHD?

Consider ca, la un astfel de copil (fie cu ADHD real fie doar diagnosticat gresit/supradiagnosticat),  trebuie luati in calcul, obligatoriu, factorii de mediu (familial, scolar, social) si  componenta somatica (sa se elimine posibilele cauze somatice ale manifestarilor).

Un astfel de copil:

  • trebuie sa aiba o nutritie echilibrata si sanatoasa,
  • trebuie sa petreaca mult timp in aer liber,
  • trebuie sa creasca intr-un mediu familiar puternic, echilibrat, armonios si plin de iubire,
  • trebuie sa aiba parte de dascali iscusiti si creativi, fara televizor sau alti excitanti de mediu.

Terapiile complementare de invatare si comportament sunt de mult mai real folos decat medicatia. Iar in aceste terapii cei mai buni experti sunt parintii dedicati si iubitori, parinti care forteaza orice limite umane pentru a-si ajuta copiii si a-i vindeca.

Daca copilului tau i s-a pus un astfel de diagnostic, mai cauta, citeste, informeaza-te, mai cere parerea si altor medici si leaga totul de propia ta intuitie. De multe ori rezolvarea unor mari probleme poate fi o solutie incredibil de logica, simpla, naturala, de bun simt.

Pentru cei care banuiti ca mercurul din vaccinuri poate fi o cauza, va sugerez sa urmati cu personal de specialitate cure de detox de metale grele pentru copil. Schimbati radical alimentatia copilului si modul de a va trai viata. Tot ceea ce este simplu, de bun simt, natural duce la vindecare. Intuitia, iubirea si perseverenta va vor fi armele cele mai la indemana in vindecarea unui comportament deviant.

Daca ai nevoie de resurse pentru a te informa gasesti aici cateva traduceri din cartile lui Alfie Kohn cat si dezbateri pe tema ADHD. Pentru dieta copilului si efectele vaccinurilor, gasesti informatii pertinente aici si aici. Despre copii, ca psihologie, si pentru relatia copil-parinte gasesti resurse foarte bune aici.

Acestea sunt doar cateva surse. Ele sunt mult mai multe si te invit sa le descoperi, sa le studiezi si sa poti lua cat mai informata deciziile referitoare la tine si familia ta.

Te astept sa-mi spui experientele tale, intrebaile si nelamuririle tale.Imi poti scrie si pe mail la mamicilasuperlativ@gmail.com si ma gasesti si pe Facebook.

Alte informatii despre ADHD:

Ce este ADHD?

Ce este ADHD?

Conform definitiilor, ADHD este un deficit de atentie si hiperactivitate care devine evident in jurul varstei de 7 ani si pentru a carei diagnosticare este necesara prezenta pe o perioada continua de 6 luni a cel putin opt simptome/manifestari din cele 14 definitorii.
mai multe detalii
Adevar si mit despre ADHD

Adevar si mit despre ADHD

Ce este si ce nu este adevarat despre ADHD? Cum recunoastem si cum acceptam acest diagnostic si, mai ales, cum ne ferim de supradiagnosticare.
mai multe detalii
Ce faci daca ai un copil cu ADHD

Ce faci daca ai un copil cu ADHD?

Ce faci daca ai un copil cu ADHD, sau doar supradiagnosticat cu acest sindrom? Ce medicatie si terapii alternative exista pentru acest sindrom?
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit