Alba ca Zapada si Umbra din noi
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Alba ca Zapada si Umbra din noi

 

Pe Alis Anagnostakis nu o cunosc personal dar o citesc.Inspirata de un articol al ei,  astazi vreau  sa-ti scriu despre Alba ca Zapada si despre faptul ca nu mai exista. Nu, n-a murit, dar nu mai este asa alba, nu mai este doar ea, este in stransa legatura cu Matera, mama vitrega.

Ca sa intelegi mai bine  vreau sa iti povestesc ceva despre Umbra. Umbra aia care este in fiecare dintre noi si pe care Jung o denumea ca fiind tot ceea ce nu cunostem despre noi, fie bun , fie rau. Si asta se explica prin faptul ca intr-o persoana pot exista in acelasi timp bunatate si ura, empatie sau cruzime, intr-un cuvant, comportamente paradoxale. Sunt sigura ca te recunosti si tu aici si recunosti si alte persoane din jurul tau. Un exemplu clasic ar fi iubirea...cate crime s-au facut in numele iubirii...cate cruciade s-au facut in numele Iubirii(= Dumnezeu).

Acum , ce facem cu Umbra asta? Majoritatea ( covarsitoare majoritate) fugim de ea si o negam...ne este greu sa ne privim in fata Umbra. 

Exact asa am facut si eu...si nu mi-a fost bine...parca nu reuseam niciodata sa fiu decat ce le-ar fi placut celorlalti sa fiu...incepand inca din copilarie...pana cand am inteles ca trebuie sa ma imprietenesc cu Umbra mea. Ca imi sunt mie datoare sa fac asta, ca e vital sa fac asta. Ca e ca si cum ar trai doar jumatate din tine, jumatatea aia luminoasa a ta de care iti place si pe care iti place sa o etalezi altora.

Si uite asa am incetat sa scuz si sa acuz pe cei din jurul meu. Pentru ca ce blamam in ei era si in mine, in Umbra mea. Si mai ales pentru ca am inteles ca a-ti scoate zilnic la suprafata Umbra sau Lumina este doar o chestiune de alegeri. Alegeri personale.

Asadar nu ma mai consider un om bun ci ALEG in fiecare zi sa fiu asa. Iar cand cineva apropiat imi frange sufletul in numele iubirii, stiu si atunci ca si acolo este tot o ALEGERE a persoanei respective, o alegere poate inconstienta. Si aleg sa merg mai departe, sa nu mai scuz, sa nu mai acuz....sa merg mai departe ALATURI de Umbra mea nu impotriva ei.

Si ca sa ne intoarcem la poveste, e ca si cum in interiorul Masterei ( soacra, seful etc) este intotdeauna o Alba ca Zapada fara glas si putere. Este ca si cum Alba ca Zapada ( tu, iubitul, prietenii) nu e altcineva decat Mastera care ALEGE alt destin decat cel din poveste, alege Lumina.

Ca sa recapitulam, in Noul An priveste-ti relatiile ( in primul rand cu tine si apoi cu ceilalti) prin aceasta prisma: a Umbrei si a Alegerilor de fiecare clipa.

Cand toate relatiile tale vor fi puse sub aceasta lumina, vei simti o eliberare imensa si o bucurie fara seaman. Dar vei simti si o responsabilitate imensa...pentru ca toata libertatea asta a ta de a alege iti ia un "drept": acela de a mai da vina pe cineva. Gata, din acest moment nu mai poti face asta: NU!UMBRA nu e mereu in altii,tot ce nu ne place nu este numai in afara noastra, ci este si in  noi, este pretutindeni cu noi. Si ea, umbra, asteapta inca sa o recunoastem, sa o acceptam, sa ne-o asumam. Si asta pentru ca suntem liberi in fiecare clipa a noastra sa alegem.

Incearca asta in anul care vine si vei vedea ca nu poti fi Alba ca Zapada, dar, paradoxal, o sa inceapa sa iti placa de tine asa, Alba ca Zapada cu Mastera la pachet, acolo inauntru.

 

 

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit