Cand trebuie sa ajungi la doctor cu copilul racit sau gripat?
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Cand trebuie sa mergi la doctor

In cazul racelii si a gripei va trebui sa observi daca apar modificari. Daca vei observa unul din semnele de mai jos, asta inseamna ca respectiva raceala/gripa s-a suprainfectat cu o bacterie si atunci lucrurile se complica si trebuie sa mergi la doctor:

  • daca secretia nazala in loc sa fie clara, transparenta devine galbena si vascoasa asta inseamna o suprainfectie bacteriana (sinuzita bacteriana, bronsita, otita medie)
  • daca febra devine foarte mare (40-41) respiratia devine scurta si accelerata, observi ca i se albastreste pielea (in jurul gurii, ochilor), asta inseamna pneumonie bacteriana si este o urgenta, trebuie sa fugi la doctor
  • tuse care seamana cu un sunet metalic (datorita ingustarii cailor respiratorii, aerul forteaza si iese un sunte ciudat), se numeste crupa. Este bine sa mergi la doctor sa-l vada si in acest caz.

 

Cam asta cred eu ca ar trebui sa stii despre raceala si gripa. Daca citesti cu atentie, cu siguranta vei invata sa faci diferenta intre ele si daca vei aplica sfaturile de aici, copilul tau cu fiecare raceala/gripa va fi mai imunizat si mai puternic in lupta cu boala.

Daca esti mama, cu siguranta te-ai confruntat cu astfel de probleme. M-ar bucura foarte mult daca mi-ai lasa un comentariu pe site sau pe pagina de facebook despre experientele tale legate de intrarea copilului in colectivitate.

Citeste mai mult despre bolile care apar la intrarea in colectivitate:

Ce sunt raceala si gripa si cum facem diferenta intre ele

Ce sunt raceala si gripa si cum facem diferenta intre ele

Diferentele intre raceala si gripa, caracteristicile fiecareia - in articolul de fata vreau sa iti explic la ce sa te astepti, cum sa faci in asa fel incat copilul tau sa iasa invingator in lupta cu virusii, si ce ai de facut atunci cand contacteaza una-alta din colectivitate. Imi doresc ca la sfarsitul acestui articol sa privesti mult mai degajata intrarea in colectivitate, mult mai informata si intotdeauna stapana pe situatie.
mai multe detalii
Raceala

Raceala

Caracteristicile racelii la copii: o raceala simpla inseamna un pic de de febra, curg ochii si nasul si poate tuseste putin. Nimic ingrijorator, trebuie doar sa lasi organismul sa lupte si sa ii alini cat se poate disconfortul.
mai multe detalii
Gripa

Gripa

Caracteristicile gripei la copii: spre deosebire de o simpla raceala, gripa vine cu inca cateva manifestari in plus, adica, pe langa faptul ca ii curg ochii si nasul, poate tuseste (ca intr-o raceala simpla), se va mai adauga febra mare, voma , diaree, dureri musculare.
mai multe detalii
Cand trebuie sa mergi la doctor

Cand trebuie sa mergi la doctor

Semne ca o gripa se complica si trebuie mers la doctor: in cazul racelii si a gripei va trebui sa observi daca apar modificari. Daca vei observa unul din semnele listate in acest articol, asta inseamna ca respectiva raceala/gripa s-a suprainfectat cu o bacterie si atunci lucrurile se complica si trebuie sa mergi la doctor.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit