Cum sa-ti traiesti viata de-a latul nu de-a lungul
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Cum sa-ti traiesti viata de-a latul, nu de-a lungul

Coaching - a privi lumea din afara sau a participa la viata ta?Continui seria scrisorilor prin care vreau sa iti vorbesc inimii tale si sa te ajut sa privesti altfel acest  inceput de an.

Iti scriam acum doua zile despre pasarile cu aripile crescute inlauntru, sau oamenii care seamana cu aceste pasari. Care nu stiu ca au aripi si ca aripile te ajuta sa zbori. Despre coaching si ce a insemnat absolvirea acestei scoli pentru mine si dobandirea statutului de life coach. Despre diferenta dintre adulti si copii si ti-am dat acel filmulet cu o intrebare si 50 de raspunsuri: "daca ai putea sa faci o schimbare la corpul tau, care ar fi aceea?". Raspunsurile copiilor versus raspunsurile adultilor la aceasta intrebare. Atitudinile celor doua tabere fata de aceasta intrebare.

Astazi vreau sa iti scriu despre viata ca spectacol. Cu ani in urma, pana sa incep sa "ma trezesc", pe vremea cand nu eu imi traiam viata ci viata ma traia pe mine, aveam ciudata senzatie ca sunt pe un peron astept...nu stiu ce asteptam. Dar stiu ca toata viata mea se derula in fata ochilor mei, iar eu nu reuseam sa fiu prezenta...pentru ca eu eram spectatorul de pe margine care astepta ceva, un viitor altfel. Spunea Seneca :"Cel mai mare obstacol in viata este asteptarea, care se agata de ziua de maine si o pierde pe cea de azi ... "

Stii ce inseamna sa nu poti fi prezent in viata ta? Este ca o pierdere de memorie, ca o amnezie...nu retii momente importante, amintiri frumoase ( sau rele ) din viata ta, se scurge viata pe langa tine cum se zice. Mi-am dat seama cat de grav este cand am realizat ca ceilalti isi aduceau aminte anumite momente din viata mea iar eu ma uitam la ei si nu intelegeam nimic. Desi ei povesteau evenimente din viata MEA.

Nasterea baietelului nostru a fost pentru mine "sutul in fund". Spaima de a sti ca de tine depinde in totalitate o fiinta umana. Dorinta de a nu-i oferi ceea ce eram eu in momentul acela: un spectator al propriei vieti. Si de aici a inceput totul si s-a transformat intr-o avalansa a transformarii personale, a evolutiei, impulsul care m-a urnit din neclintirea de ani si ani de zile.

Noi, ca si parinti, avem prin nasterea copiilor, sansa la a doua nastere, sansa reandreptarii lucrurilor, sansa desteptarii din somnul rutinei, apatiei si manipularii. Sansa de a ne trai noi viata, nu de a fi traiti de ea. Sansa de a ne trai viata de-a latul, in toata plenitudinea ei, cu toate experientele ei, nu de-a o trai de-a lungul, ca o succesiune monotona de zile la fel. 

Felul in care ne traim fiecare zi, defineste de fapt felul in care ne traim intreaga viata. 

Tu cum iti traiesti fiecare zi? Care e tabloul fiecarei zi din viata ta, zile care una dupa alta, alcatuiesc viata ta, felul in care iti traiesti viata?

De ce ne acoperim golurile si ranile din suflet cumparand compulsiv kitschurile bagate pe gat de comercianti, kitschuri ieftine sau scumpe care ajung la noi cu pretul suferintei femeilor si copiilor-sclavi? De ce cumparam pentru ca altfel simtim ca nu avem valoare? De ce alergam  in turma bezmetici incolo si incoace, calcandu-ne in picioare prin magazine pentru a ne aproviziona cu mancare multa pe care o mancam compulsiv si apoi umplem camerele de garda ale spitalelor si mesele de operatie ale chirurgilor? Doar pentru ca noi credem ca numai asa ne simtim bine?

De ce bem pana cadem sub mese ca altfel nu simtim ca e Sarbatoare, nu stim sa mai simtim bucuria decat stimulati de alcool?

Sunt multe de ce-uri, dar ma opresc la acestea....asta inseamna sa fii dus de val, sa te traiasca viata, sa iti traiesti viata de-a lungul, zi dupa zi. 

Tot Seneca spunea : "Nimeni nu-ti aduce anii inapoi; nimeni nu te va reintregi. Viata isi urmeaza cursul pe care s-a pornit si nu se intoarce si nici nu-si verifica calea..Nu-ti va atrage atentia ca trece, va aluneca in liniste pe langa tine. Nu se va prelungi la comanda unui rege sau ca favoare pentru un anume popor. Cum a inceput in prima sa zi, la fel va continua, fara pauze sau ocolisuri. Care va fi rezultatul ei? "

Te las cu aceste intrebari, iti doresc sa iti faci timp cu tine sa ti le pui, sa iti rapunzi la ele....

Si, in incheiere, te rog, raspunde-mi la o intrebare: daca ai avea o bagheta magica care iti poate indeplini ORICE dorinta, dar doar UNA, care ar fi acea dorinta pentru tine?

coaching

 

Daca vrei sa te programezi pentru sedinte de coaching, suna-ma la 0748210397 sau scrie-mi la mamicilasuperlativ@gmail.com

 

Ma gasesti si aici : https://www.facebook.com/pages/Magdalena-Dragan/897267100304222?ref=hl 

Ce se intampla in coaching si de ce ai veni la o sesiune de acest fel

Ce se intampla in coaching si de ce ai veni la o sesiune de acest fel

Ce fac si ce nu fac eu ca si coach. Cu ce te ajuta o sesiune de coaching.Ce pot face pentru tine.
mai multe detalii
Ce este coachingul

Ce este coachingul

Definitia coachingului - Coachingul este despre comoara care exista in absolut fiecare om ( desi de cele mai multe ori este nedescoperita) si reprezinta un dialog fascinant prin care te pot ajuta sa ti-o descoperi pe a ta.
mai multe detalii
Oamenii- pasari cu aripile crescute inauntru

Oamenii- pasari cu aripile crescute inauntru

Stii exact cand ai incetat sa mai fii copil si te-ai transformat intr-un adult? Un adult care are impresia ca la varsta asta nu mai are voie sa se joace, sa rada, sa danseze, sa citeasca si sa creada povesti?
mai multe detalii
Cum sa-ti traiesti viata de-a latul, nu de-a lungul

Cum sa-ti traiesti viata de-a latul nu de-a lungul

Stii ce inseamna sa nu poti fi prezent in viata ta? Este ca o pierdere de memorie, ca o amnezie...nu retii momente importante, amintiri frumoase ( sau rele ) din viata ta, se scurge viata pe langa tine cum se zice
mai multe detalii
Drumuri catre Sine

Drumuri catre Sine

Fiecare dintre noi avem "scheletul nostru din dulap"de care suntem mai mult sau mai putin constienti. Emotiile noastre refulate de care noi nu stim, dar corpul nostru stie, el le-a memorat si striga cu disperare, sub diverse forme (boala, depresie, obezitate, alcoolism etc ) sa le scoatem la suprafata si sa le traim.
mai multe detalii
Vindecarea prin iubire

Vindecarea prin iubire

Cum sa te vindeci relationand cu ceilalti? Am invatat ca sa ajuti, sa asculti, sa mangai, sa spui o vorba buna, sa ierti... orice relatie interumana izvorata din dragoste si empatie este un bine pe care ti-l faci de fapt tot tie... nu putem trai singuri si nu putem trai doar pentru noi.
mai multe detalii
Despre frica (1) - anatomia fricii

Despre frica (1) - anatomia fricii

Anatomia fricii - să vorbim despre frică... pentru că, din pacate, este fundamentul pe care iși duc viata foarte mulți oameni. 'Frica este principalul obstacol în evoluția spirituală a omului. Frica măsoara distanța care ne desparte de Divinitate".
mai multe detalii

Cum sa faci din faliment un succes personal

Arta japoneza de recuperare a unui vas spart
mai multe detalii

Alba ca Zapada si Umbra din noi

Cum sa acceptam si sa traim cu partea mai putin frumoasa din noi
mai multe detalii

Ce am mai invatat trecand inca un an

Concluzii, experiente, invataturi
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit