Afectiuni si probleme ale sistemului digestiv
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Afectiuni si probleme ale sistemului digestiv

Am vazut cum functioneaza sistemul digestiv si importanta lui pentru sanatatea noastra.

Dereglarea sistemului digestiv sta la baza multor boli, pe care le vom detalia in aceste pagini. Este extrem de rar abordata o astfel de teorie in zilele noastre. Prea putinor medici le da prin cap sa-si trateze pacientii cu alimente, nu cu medicamente.

”Alimentele voastre sa va fie leacuri, iar leacurile voastre, alimente ” spunea Hipocrate. Sunt multe boli care se pot vindeca prin simpla modificare a alimentatiei, boli cu niste manifestari care de care mai dubioase, care numai spre alimentatie nu te-ar duce, dar care, paradoxal, au exact aceasta cauza (alergiile la gluten, de exemplu, pot da niste manifestari pe care nu le poti incadra pe nicaieri si pot da multa bataie de cap in diagnosticare).

Majoritatea acestor tulburari sunt fie determinate de prezenta unui nutrient care irita organismul, fie de lipsa (carenta) altuia.

Totusi exista o problema, o boala, o pandemie as putea-o numi, care desi e strans legata de alimentatie, nu se poate trata prin ea, sau nu doar prin ea. Aceasta boala pandemica este obezitatea. Pare paradoxal ce spun, dar este foarte adevarat. Obezitatea are la baza niste mecanisme declansatoare care depasesc cu mult sfera fizica. Sa o tratezi strict in aceasta sfera este o condamnare la esec, ca dovada milioanele de oameni care se confrunta cu asa ceva si la care esueaza orice fel de dieta. Nu sunt acum in masura sa tratez aceasta problema, nu din lipsa de cunostinte ( cred ca pot sutine teza de doctorat pe aceasta tema ) ci pentru ca as fi ca un izvor pictat pe perete in fata unor oameni insetati. Dar voi reveni asupra acestei probleme atunci cand voi putea sa ajut la nivel de excelenta.

Constipatia

Cum si de ce apare constipatia la copii si ce trebuie sa facem ca sa o prevenim sau sa o tratam.
mai multe detalii
Indigestia si toxiinfectia alimentara

Indigestia si toxiinfectia alimentara

Ce faci daca copilul tau face indigestie sau mananca alimente alterate/contaminate
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit