Ce faci daca copilul tau are polipi
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Ce faci daca copilul tau are polipi

            In cazul in care te confrunti cu polipi la copil, consider ca partea cea mai delicata este lipsa de oxigenare suficienta. Si de aici un intreg cortegiu de semne si disconfort pentru copil. Copilul meu a facut un episod acut si destul de urat( destul de frecvent in cele doua luni cat l-am dus la gradinita) in urma caruia am amanat intrarea in colectivitate pentru mai tarziu. Ceea ce am folosit eu pentru a-i imbunatati somnul si oxigenarea in timpul noptii au fost aersolii. In timpul zilei de doua ori doar cu ser fiziologic ( doar pentru curatarea secretiilor foarte bine si aspirarea lor) iar seara i-am pus 1 mililitru de flexotide in cei 2-3 ml de ser, timp de 3 zile. Pot spune ca intr-o saptamana s-au retras si a inceput sa respire mai bine, sa-i dispara agitatia, sa doarma mai bine si sa se diminueaze sforaitul.

            Nu sunt adepta medicamentelor, cu atat mai putin a cortizonului, care este un imunosupresor, dar, repet, in anumite situatii aplic cele patru principii de care ti-am mai scris si in alte articole:

 • Nu facem abuz de medicamente care sa mascheze simptomatologia, ci alegem pe acela care sa amelioreze cel mai mare disconfort ( in cazul nostru lipsa de oxigen datorita respiratiei deficitare)
 • Nu dam timp indelungat si nici de multe ori ( eu am ales sa-i dau doar seara pentru a nu face apnee in somn si pentru a putea sa se odihneasca bine)
 • Alegem cantitati mult mai mici decat cele recomandate, doar pentru a usura putin acel disconfort major al copilului
 • Completam totul cu alte remedii nonalopate


           Deci , in concluzie, hai sa punem la un loc ce faci daca copilul tau are polipi:

 •  Inhalatia Cristelei de care ti-am spus la sinuzita si in multe alte locuri de pe site
 • Speli nasul foarte bine cu ser fiziologic si aspiri bine ori de cate ori este nevoie
 • Hidratezi foarte foarte bine
 • Cauti cauza ( sa nu fie de natura alergica , factori de mediu sau digestiva). De mare importanta este cand si de cate ori are scaun copilul, acesta un semn de sanatate sau de deficienta la nivel digestiv. Copilul tau trebuie sa aiba cel putin un scaun pe zi, fara ajutor de tipul clismelor, supozitoarelor etc. Acolo unde ti-am scris despre limfa ti-am explicat legatura
 • Asiguri umiditate potrivita in camera copilului ( peste 50%). Exista chiar niste umidificatoare care pulverizeaza particule foarte fine de apa sarata, care sunt si ele foarte eficiente
 • Elimina din alimentatia copilului, macar pentru o vreme, toate alimentele care produc mucus( in special produsele din lapte de vaca)
 • In ultima instanta, daca copilul are mari probleme cu respiratia, fa-i acei aerosoli cu flexotide in cantitate foarte mica.


          Daca ti se recomanda ablatia polipilor (scoaterea lor pe cale chirurgicala) eu zic sa nu te grabesti, asa cum ti-am spus si ti-am explicat in articolul despre amigdale. Incearca sa gasesti cauza, aplica tot ce ti-am scris mai sus, sustine-i ( NU stimula ) sistemul imunitar si cere neaparat opinia mai multor medici orl-isti. De obicei, ca si la amigdalectomie si timpanostomie, ei prescriu pe banda ablatia chirurgicala a acestor polipi fara a avea rabdarea si competenta sa sape adanc dupa cauza, sa incerce metode alternative si non agresive de vindecare si abia apoi, ca o ultima solutie , in caz de absoluta necesitate, sa recomande cura chirurgicala.

                In incheiere vreau sa iti spun cum trebuie sa iti sufli nasul corect, tu si copilul tau. Poate parea banal si instinctual acest lucru, dar el este de o mare importanta.

           Foarte multe persoane nu stiu cum sa sufle nasul corect. Suflarea incorecta a nasului poate produce mari neplaceri, printre care si agravarea sinuzitei. In timpul suflarii nasului se poate produce o presiune de 7 ori mai mare in cavitatea nazala decat daca tusesti sau stranuti. Iata cum se sufla corect nasul:

 • deschide gura
 • tine o nara inchisa
 • sufla usor cealalta nara
 • cu gura deschisa, acopera nara pe care ai suflat-o
 • sufla cealalta nara usor


          Cum NU trebuie suflat nasul:

 • nu sufla nasul cu gura inchisa
 • nu sufla ambele nari in acelasi timp
 • nu sufla nasul cu putere, deoarece o sa impingi si mai mult mucozitatile in sinusuri


               Mucozitatile care ies usor vor fi eliminate daca sufli nasul corect. Pe celelalte nu faci decat sa le impingi si mai tare, putand ajunge in sinusuri sau crea infectii la nivelul urechii.

           Ca de obicei, te astept cu propriile tale experiente si comentarii aici pe site, pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/mamicilasuperlativ.ro  sau sa-mi scrii la mamicilasuperlativ@gmail.com.

Alte articole despre polipi:

Ce sunt polipii nazali si care sunt semnele inflamarii lor

Sa intelegem unde sunt localizati polipii nazali si cum ne afecteaza inflamaea lor
mai multe detalii

Ce faci daca copilul tau are polipi

Cum tratam polipii inflamati ai opiilor nostri
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit