Arsuri care necesita spitalizare
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Arsuri care necesita spitalizare

Cele mai periculoase arsuri sunt arsurile la copii si cele care nu dor. Pentru siguranta, daca nu ai experienta si daca nu esti sigura ca totul e in regula, este important sa mergi la medic chiar daca arsura respectiva nu pare mare lucru - arsurile sunt insidioase; uneori par inofensive, dar, in realitate nu sunt. Daca nu esti 100% sigura, nu risca!

DE RETINUT! NECESITA SPITALIZARE:

  • Arsurile la copii (in afara de cele evident usoare si superficiale, eu as apela la sfatul unui medic la orice arsura aparuta la copii). Ei au anumite particularitati anaotomice si fiziologice care reclama aceasta masura obligatorie. In plus, aumite arsuri pot parea inofensive, dar sa fie mult mai adanci si cu distructie nevazuta, care pot agrava rapid starea copilului. Aveti grija la tendinta de a pune tot felul de chestii pe arsura (faina, iaurt etc.). Aceste substante si remedii populare pot creste dramatic riscul de infectie daca acolo este o arsura mai grava decat superficiala.
  • Arsurile care nu dor (daca copilul nu se plange de dureri mari, asta inseamna ca este o arsura adanca, care a distrus inclusiv terminatiile nervoase. Sa nu cazi in capcana ca daca nu-l doare nu e grav. Este tocmai invers, daca nu-l doare e grav!)
  • Arsurile care apar pe fata, maini, picioare si zona genitala.
  • Arsurile care se produc de jur imprejurul mainii sau piciorului.
  • Toate arsurile superficiale care se intind pe mai mult de 5% din suprafata corpului. Ca sa poti masura asta, aplici regula palmei (a copilului ars, nu a ta!). Marimea palmei copilului semnifica 1% din suprafata corpului sau. Deci, daca arsura se intinde pe vreo 5 palme, este deja mult si necesita dus la spital, oricat de superficiala ti se pare.
  • Arsurile profunde, adanci care depasesc 1% din suprafata corpului (folosesti tot regula palmei).
  • Absolut orice arsura care presupune (sau banuiesti) afectarea cailor aeriene, inhalarea de gaze (cum ar fi monoxidul de carbon in incendii in spatii inchise).
  • Arsurile electrice, chimice.
  • Arsurile care prezinta semne de infectie (secretii, puroi).

Citeste mai mult despre arsuri:

Pielea si arsurile

Pielea si arsurile

Pielea este unul dintre cele mai mari organe ale omului si are rolul de a proteja corpul de raniri si infectii. De asemenea, pielea are un rol important in mentinerea temperaturii corpului la un nivel optim si constant. In cazul arsurilor, pielea este afectata.
mai multe detalii
Clasificarea arsurilor pe grade

Clasificarea arsurilor pe grade

Arsurile primesc niste grade in functie de gravitatea lor, de suprafata pe care se intind, de adancimea la care ajung, de formatiunile distruse in arsura.
mai multe detalii
Arsuri care necesita spitalizare

Arsuri care necesita spitalizare

Cele mai periculoase arsuri sunt arsurile la copii si cele care nu dor. Pentru siguranta, daca nu ai experienta si daca nu esti sigura ca totul e in regula, este important sa mergi la medic chiar daca arsura respectiva nu pare mare lucru - arsurile sunt insidioase; uneori par inofensive, dar, in realitate nu sunt.
mai multe detalii
Cum intervii in caz de arsuri termice

Cum intervii in caz de arsuri termice

Situatii si tehnici pentru arsurile termice clasificate pe grade, asa cum se obisnuieste cel mai mult, cu filmulete si poze la fiecare categorie, ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba.
mai multe detalii
Cum intervii in caz de arsuri electrice

Cum intervii in caz de arsuri electrice

In cazul mai des intalnit de curentare acasa, principalele victime sunt copiii mici care sunt curiosi si isi baga degetele sau obiecte metalice in priza sau alte zone aflate sub tensiune. Curentarea poate provoca, pe langa altele, si arsuri.
mai multe detalii
Cum intervii in caz de arsuri chimice

Cum intervii in caz de arsuri chimice

Anumite chimicale pot irita, arde si traversa bariera pielii, cauzand dispersie pe scara larga in organism si de multe ori cu urmari fatale. Cele mai corozive substante se gasesc in industrie, dar si acasa exista substante cu risc mare, cum ar fi produsele de curatenie, de vopsit, bateriile, soda caustica etc.
mai multe detalii
Cum intervii in caz de arsuri solare

Cum intervii in caz de arsuri solare

Vara, insolatia este la ordinea zilei. Copiii sunt prinsi cu joaca si uita sa se mai miste de la soare si te trezesti cu ei cu niste arsuri de toata frumusetea, periculoase dealtfel la varsta lor. Cati dintre noi nu adormim la plaja la mare si ne trezim arsi de soare?
mai multe detalii
Prevenirea arsurilor

Prevenirea arsurilor

Exista o serie de masuri simple pe care le poti lua pentru a preveni arsurile. Informeaza-te si nu-ti asuma riscuri!
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit