Sistemul digestiv uman si bolile acestuia
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

sistemul digestiv

sistemul digestiv

Aparatul digestivIn articolul de azi voi incepe sa iti descriu un alt proces fenomenal care se intampla in organismul nostru, si, totodata, voi incerca sa te conving de importanta imensa a sanatatii sistemului digestiv.

Din pacate, atunci cand ajungi la doctor cu vreo boala, sistemul digestiv este ignorat sistematic cat si faptul ca dereglarea sa este la baza multor boli.

Astazi , in prima parte a seriei de articole despre digestie vreau sa iti prezint importanta ei, legatura dintre orice boli si digestie. Bolile de origine digestiva sunt foarte multe, dar le voi aborda pe cele care sunt cel mai des intalnite la copii, respectiv constipatia, parazitii intestinali si altele pe care le vei vedea pe parcurs.

Acum hai sa facem o mica incursiune in aparatul nostru digestiv. Vei gasi si un filmulet animat, care te va face sa intelegi foarte bine cam cum functioneaza totul. Raman la parerea mea ca atunci cand intelegi mecanismele dupa care functioneaza ceva, iti este cu atat mai usor sa intelegi ce se intampla cand apar dereglari si probleme. Sa nu stii cum iti functioneaza corpul, dar sa vrei sa te tratezi in boala, este ca si cum ai vrea sa repari motorul stricat al unei masini , dar fara sa stii din ce este compus si cum functioneaza.

Citeste despre sistemul digestiv:

NOU ► Parazitii intestinali- locatarii nestiuti ai corpului nostru

Depre parazitii intestinali si efectele acestora asupra sanatatii noastre
mai multe detalii
Alcatuirea si functionarea sistemului digestiv

Alcatuirea si functionarea sistemului digestiv

Sistemul nostru digestiv este format din mai multe parti, la fiecare nivel avand loc procese specifice de digestie.

Sistemul digestiv este un grup de organe care lucreaza impreuna pentru a transforma mancarea in energie si nutrienti de baza care sa hraneasca intregul corp. Mancarea trece printr-un lung canal alimentar ( sau tract gastrointestinal)
mai multe detalii
Digestia

Digestia

Digestia incepe inca din gura, atunci cand glandele salivare secreta saliva care umezeste alimentele si astfel bolul alimentar care se formeaza sa poata ”aluneca” usor prin tubul digestiv. Tot saliva contine si o enzima digestiva care incepe imediat digestia carbohidratilor.
mai multe detalii
Sistemul digestiv si sistemul limfatic

Sistemul digestiv si sistemul limfatic

Nu putem discuta despre un sistem digestiv sanatos daca nu avem in vedere sistemul limfatic, unul dintre cele mai importante sisteme din organismul uman, asa-numita ”casa a sistemului imunitar”.

Spre deosebire de sistemul sangvin, care este propulsat de un motor puternic (inima) sistemul limfatic nu este stimulat decat de contractiile musculare. De aceea, o viata sedentara afecteaza grav circulatia limfei.
mai multe detalii
Codul digestiei "inteligente"

Codul digestiei "inteligente"

Acesta este un mic ”cod al digestiei inteligente”, adica o lista de sfaturi utile pentru o digestie corecta. Nu exista retete universal valabile pentru toti, noi suntem bioindividualitati, dar sunt cateva reguli pe care ar trebui sa le regasim in rutina noastra zilnica, atat noi ca adulti, cat si copiii nostri.
mai multe detalii
Afectiuni si probleme ale sistemului digestiv

Afectiuni si probleme ale sistemului digestiv

O lista de afectiuni si probleme ale sistemului digestiv, cu detalii si posibile solutii.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit