Legatura dintre limfa si bolile din sfera O.R.L.
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Ce legatura este intre limfa si bolile din sfera O.R.L.

           As vrea sa iti scriu acum despre importanta majora a limfei si legatura dintre ea si bolile O.R.L.
            Sangele duce substante care sa hranesca toate celule corpului in timp ce limfa are rolul sa preia deseurile si sa pastreze organismul curat, prevenind astfel imbolnavirea.

          Ca orice organism viu, celulele se hrănesc, consumă nutrienţii şi elimină deşeurile şi elementele de care nu au nevoie, o parte (reziduurile de mici dimensiuni) în reţeaua venoasă, iar cea mai mare parte (reziduurile mai mari), în reţeaua de vase limfatice.

            Deci, limfa colecteaza deseurile de la nivelul celulelor, distruge toxinele, bacteriile , celulele anormale din corp si transporta celulele imunitare in zonele unde este nevoie de ele. Reţeaua limfatică este alcătuită din canale şi din noduri (ganglionii limfatici). Deoarece limfa trebuie să ajungă la toate ţesuturile corpului, canaliculele limfatice sunt răspândite în întreg organismul, trecând chiar prin mijlocul ţesuturilor. Apoi, aceste canalicule se grupează în vase mai mari, ajungând, într-un final, aproape de inimă, pentru a se vărsa în vena cavă superioară. Vasele limfatice nu au o pompă activă, cum este inima în cazul vaselor de sânge. În schimb, ele au valve care permit trecerea limfei într-un singur sens. În plus, mişcarea muşchilor face ca limfa să nu stagneze, ci să circule continuu în organism.

            Asa cum ti-am scris si mai sus, amigdalele, polipii sunt organe limfoide implicate in apararea organismului. De asemenea, tesutul limfatic se mai gaseste si in consitutia mucoaselor ( intestinale si respiratorii, cum este de exemplu mucoasa nazala, sinusala ).

            Ti-am scris toate acestea despre limfa pentru a intelege ca sistemul limfatic este primul care ar trebui tratat, acest cel mai mare canal de drenaj al organismului. Cand sistemul limfatic devine congestionat , prezinta obstacole si nu mai circula bine, isi pierde abilitatea de a indeparta reziduurile, alergeni, factori iritanti  si toxinele , aparand semne de boala.

            Principalele cauze ale afectarii limfei sunt:

  • Stresul ( 80% din cauze) . Organismul produce un exces de hormoni de stres ( adrenalina si cortizon ) a caror descompunere duce la eliberare masiva de radicali liberi care sunt foarte acizi, perturband tot organismul a carui stare normala este alcalina.
  • Boli cronice digestive ( constipatie sau diaree) . Iti spuneam ca mucoasa tubului digestiv este facuta din tesut limfatic, daca tranzitul nu este bun se produce congestia limfei la acest nivel.
  • Deficit de iod ( asta nu inseamna ca trebuie sa mancam sare iodata. Sarea pe care trebuie sa o cumparam este cea neiodata, o gasesti doar prin plafare, deoarece o lege abuziva si aberanta obliga toti comerciantii sa vanda sare iodata). Daca ai privilegiul de a sta la casa si sa ai  si un nuc in curte, petrece deseori timp sub el, deoarece nucii emana iod, ca un dus subtil pe care il simti daca stai sub el.


            In virtutea celor de mai sus putem spune ca alergia este un dezechilibru cronic digestiv care compromite imunitatea prin congestia limfei. Iar alergiile snt cauza ascunsa a foarte multe boli ( inclusiv a astmului,rinitei alergice,  sinuzitei, polipilor etc). Deci, ca o concluzie, se pare ca in spatele la toate acestea sta o limfa care nu functioneaza bine. De aceea ziceam mai sus ca primul sistem care ar trebui tratat este limfa. O limfa sanatoasa ne tine departe de foarte multe boli.

            Zilele trecute am postat pe pagina de facebook a siteului ceva despre limfa. Poti vedea aici: https://www.facebook.com/mamicilasuperlativ.ro/posts/254277744720364

 

             Iti trec in revista rapid cateva dintre remediile cele mai bune pentru imbunatatirea circulatiei limfei:

  • Nutritie alcalina  si cat mai de sezon, in stare cruda
  • Hidratare intensa cu apa calda spre fierbinte ( cat sa nu deranjeze) cam 8 pahare pe zi ( un stimul excelent pentru limfa)
  • Exercitii fizice, miscare, mers pe jos, ciclism, orice este la indemana ( iti spuneam ca limfa nu are ceva ca un motor care sa o propulseze prin organism cum este inima de exemplu pentru sistemul sangvin, dar ea este propulsata prin muschi, iar acestia stimulati prin miscare)
  • Reducerea stresului cat mai mult posibil


            Daca faci toate acestea  se poate spune ca incepi sa umbli la CAUZA majoritatii bolilor.

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit