Cum intaresti imunitatea copilului?
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Cum intaresti sistemul imun al copilului tau?

Un alt subiect ”fierbinte”, pe care l-as rezuma prin intrebarea tuturor mamicilor, mai ales in sezonul rece, este: "Ce sa-i dau copilului ca sa-i cresc imunitatea?” - pentru ca o mamica considera ca racelile repetate sunt rezultatul unei imunitati slabe. Sunt pline farmaciile de mamici care cumpar tot felul de martieni si minimartieni, siropuri si siropele, dar nu schimba nimic in stilul de viata al copilului.

Draga mamica, te rog sa citesti cu foarte multa atentie ce-ti scriu aici.

Ce anume poate ajuta sistemului imun?

Doar două lucruri: PROTEJAREA LUI SI ANTRENAREA LUI. NU STIMULAREA LUI! Şi în nici un caz stimularea lui prin mijloace chimice sintetice, căci acestea au acţiune limitată în timp şi sunt practic întotdeauna însoţite de efecte secundare. Sa intervenim in stimularea sistemului imun, in aceasta balanta atat de perfecta si minutioasa, se poate lasa aproape intotdeauna cu efecte foarte nedorite, pana la boli autoimune (raspuns exagerat al sistemului imunitar).

Protejarea sistemului imun al copilului

Prin protejare  inteleg să avem în vedere eliminarea oricăror factori care ar putea să distrugă sistemul imun. Aceşti factori sunt: fumatul (am vazut atatea mamici cu tigara in mana langa copilul lor sugar…), alcoolul, medicamentele, mâncarea procesată, produsele din lapte, zahărul, radiaţiile de orice natură, toxinele şi stressul.

Antrenarea sistemului imun al copilului

Prin antrenare inteleg detoxifierea periodica a organismului. Poti face asta in fiecare primavara, de exemplu, cand piata explodeaza de produse naturale, proaspete, verzituri. Iesim din iarna slabiti si lipsiti de toate aceste minunatii ale primaverii. O cura cu multe verzituri de primavara este un excelent mod de detoxifiere.

Sfaturi pentru imunitate in sezonul rece

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit
 • da-i copilului mult suc de lamaie facut pe loc, sau catina cu lamaie (eu o zdrobesc, o scurg prin tifon, pun apoi sucul in pungi cu cuburi pentru gheata si in fiecare dimineata ii dau un cubulet de suc concentrat de catina cu lamaie si miere. Este o bomba de vitamina C naturala , fara nici un efect secundar asupra organsimului);
 • badijoneaza-i nasul cu ulei de susan presat la rece inainte de culcare;
 • da-i usturoi din acela mic, romanesc;
 • da-i lichide (apa,ceaiuri, supe de legume);
 • mentine-i umiditatea in camera, mai ales iarna, cand merg caloriferele;
 • scoate-l cat mai mult afara, la aer;
 • incurajeaza-l sa faca miscare potrivit cu varsta;
 • fa-i un program de somn regulat, suficient si sanatos ( intre 22 si 2 se reface ficatul , este cel mai benefic somn);
 • aeriseste des casa;
 • ofera-i mancare neprocesata, cat mai sanatoasa, fara carne, lapte animal, zahar sau alte chestii enumerate mai sus ( intra pe siteul Cristelei Georgescu, si poti sa te inspiri zilnic in ceea ce priveste un meniu sanatos pentru toata familia);
 • alapteaza-ti copiii cat mai mult timp (este tot ce poti face mai bun pentru copiii tai in privinta imunitatii);
 • si, nu in ultimul rand, sa fie armonie in familia ta, in sufletul tau, in sufletul copilului tau. Dezvoltarea emotionala a copilului tau ar trebui sa te preocupe cel putin la fel de mult ca stimularea imunitatii in sezonul rece (eu as zice mai mult - dezechilibrele emotionale ii pot imbolnavi), pentru ca poate fi punctul de plecare a multor dezechilibre materializate prin semne de boala. Pe pagina de facebook Mamicilasuperlativ gasesti mai multe pe tema aceasta .