Dictionar medical - alergii, astm, sistem imun
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Glosar de termeni legati de alergie, astm si sistem imun

Ca sa intelegem foarte bine cei trei termeni (alergie, astm si sistem imun) si legaturile dintre ei, o sa o luam pe rand.

Acum 100 de ani nu prea exista termenul de alergie pentru ca nu era ceva atat de des intalnit ca in ziua de azi. Pe de alta parte, desi astazi sunt atat de frecvente, alergiile si nutritia primesc foarte putina atentie in scolile medicale si constituie o arie de mare ignoranta in practica medicala. De aceea, in loc sa se descopere cauza alergiei si sa se inlature sau evite, medicii trateaza efectele, adica dau medicamente ale caror efecte adverse sunt uneori mai grave decat alergia in sine.

Alergii de sezon

Hai intai sa iti explic niste termeni des folositi in acest context, pentru ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba.

ALERGENUL – este o substanta inofensiva, dar care este perceputa de sistemul imun ca si un invadator, si de aceea acest alergen declanseaza in organism un raspuns care incepe in sistemul imun si are ca rezultat o reactie alergica. Alergenii (substantele care sunt percepute de sistemul imun drept niste dusmani si din aceasta cauza determina reactia alergica) se gasesc in mediu sau in alimentatie.

REACTIA ALERGICA- apare cand sistemul imun reactioneaza exagerat la o substanta inofensiva, dar pe care o percepe ca pe alergen (inamic); se descarca histamine care sunt raspunzatoare de tot tabloul clinic al unei reactii alergice.

ALERGIA este o stare cronica ( adica o boala care nu se vindeca si o ai tot timpul) constand intr-o reactie anormala a organismului ( adica acea reactie alergica) la substante obisnuite , dar pe care sistemul tau imun le percepe ca pe niste alergeni( inamici).

ATOPIC - termenul de atopic inseamna tendinta genetica spre alergie.

Asa cum spuneam, acum 100 de ani nu erau asa de des intalnite alergiile. Ele vin la pachet cu era tehnica si toata dezvoltarea aceasta exponentiala care inseamna: poluare, alimentatie din ce in ce mai proasta, apa contaminata, explozie de vaccinuri si medicamente cu fel si fel de efecte adverse.

Afla mai mult despre alergii, astm si imunitate:

Alergiile

Alergiile

Totul despre alergii.
mai multe detalii
Astmul

Astmul

Despre astm si legatura pe care o are cu alergiile si sistemul imun.
mai multe detalii
Sistemul imun

Sistemul imun

Sistemul imun sau despre cum se apara corpul uman de tot ceea ce nu-i este pe plac.
mai multe detalii
Glosar de termeni legati de alergie, astm si sistem imun

Glosar de termeni legati de alergie, astm si sistem imun

Glosar (sau mic dictionar) de termeni legati de alergie, astm si sistem imun.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit