Ce am mai invatat trecand inca un an
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Ce am mai invatat trecand inca un an

Ce am mai invatat eu in drumul meu prin viata:

1) lumea exterioara mie, viata mea sunt fructele date de radacinile din interior. Daca la un pom nu iti plac fructele ce sanse crezi ca sunt ca anul urmator sa dea alte fructe?Eu as zice minime spre zero absolut. Pentru ca fructele acelea sunt un rezultat a ceea ce se intampla in pamant, al radacinilor, al lucrurilor nevazute, din interior.

- eu sunt o suma a multor "credinte" pe care le-am acumulat de-a lungul vietii si mai ales in copilarie. Credinte, convingeri, etc.Treaba mea acum este sa vad care de unde vin si sa arunc tot ceea ce este neproductiv pentru mine. Facem automat lucruri, inconstient, chiar daca ele nu au nici o valoare pentru noi, ba din contra, ne fac rau. Suma acestor programe din subconstient ne fac viata de azi, asa cum este ea. 

La fel este cu tot ceea ce se vede si nu se vede. Ceea ce se vede este un rezultat a ceva ce nu se vede. Cineva spunea ca schema ar fi urmatoarea: ganduri- sentimente- actiuni- rezultate.

Eu as merge si mai adanc si as spune: programe din subconstient- ganduri- sentimente- actiun- rezultate. 

3) pana cand nu empatizezi cu cineva, nu te pui in papucii lui, nu vei inceta sa il judeci si sa il ranesti. Sa te crezi deasupra. Asta inseamna empatie si iubire adevarata. Restul sunt can-can-uri, branduri care dau bine. A-l judeca pe celalalt, a-l critica, a-i transimte brutal ca e nimic pentru tine si, mai grav, a-l sapa pe la spate, a-l barfi sunt lucruri care arata lumea ta interioara care este departe de iubire. Atunci cand acuzi pe cineva, de fapt il acuzi de ceea ce zace in tine. Il acuzi de acea umbra din tine pe care nu vrei sa o vezi si sa o accepti ( iti aduci aminte si de articolul cu Umbra, nu? ala cu Alba ca Zapada)

4) atunci cand ierti pe cineva iti faci tie un cadou suprem.Stii, am ajuns la concluzia ( da sa stii ca m-am luptat muuuuult pentru asta, m-am otravit pur si simplu) ca atunci cand ai resentimente fata de cineva ( care poate te-a ranit, te-a sapat pe la spate, te-a barfit, te-a jugnit , deci motive intemeiate ai zice tu) este ca si cum ai bea TU otrava dar ai astepta sa moara dusmanul. Crede-ma pe cuvant ca resentimentele si neiertarea ( mai ales neiertarea de sine dar in egala masura si neiertarea celorlalti ) sunt ca o otrava care iti paralizeaza fiecare particica din tine.Si pana la urma, nu uita, TU ALEGI cum sa reactionezi intr-o astfel de situatie. Te pui in papucii celui care te-a ranit si atunci automat nu il poti judeca, critica, ura, sau ALEGI sa fii victima si produci resentimente impotriva aluia care uite cum s-a purtat si ce ti-a facut tie. Nu iti spun ca este usor sa faci aceste alegeri, dar nu este usor pentru ca asa am fost invatati sa reactionam nu pentru ca procesul in sine este greu. Si da, putem invata de la copii cum sa facem usor asta. Ei inca nu sunt asa de conditionati si viciati ca noi. 

Eu invat in fiecare zi de la copilul meu. Si am un drum lung de parcurs aici...pentru ca in mine, copilul meu interior a fost extrem de ranit. De aceea nu o sa ma auziti sau vedeti prea curand "propovaduind"ceva legat de parenting....ci poate doar sa va impartasesc surse care pe mine m-au ajutat.Pentru ca aici sunt intr-o scoala grea si lunga. Unde Luca este profesorul meu iubit si drag, cel mai bun si nimerit profesor pentru mine, profesor trimis de tot consiliul divin ca sa-mi gaseasca si sa-mi vindece copilul speriat si ranit in interiorul meu.Sunt profund recunoscatoare ca exista in viata mea si imi doresc ca sa-l pot rasplati cu iubire neconditionata. Stiu ca daca ii ofer iubire neconditionata el va fi bine.

Ii mai sunt recunoscatoare sotului meu...cel care imi este clipa de clipa alaturi si care a crezut in mine chiar si in acele momente grele cand eu nu mai credeam in mine ( o mare greseala, am facut-o de multe ori: greseala de a nu mai vedea nimic bun in tine pentru ca altcineva ti-a spus sau s-a purtat cu tine ca si cum nu ai avea nici o valoare)

5) Iubirea este tinta la care trebuie sa ajungem. Nu este un moft, un sablon, o lozinca, desi multi o folosesc asa ca da bine, dar faptele ii dau de gol si arata cata "iubire"se afla in spate. Pana la urma, numitorul comun al tuturor relgiilor si al tuturor oamenilor este acesta: toti ne dorim adanc in sufletul nostru sa ajungem acolo: sa fim acceptati, sa fim iubiti pentru ceea ce suntem, asa cum suntem. Iubirea ar putea vindeca toate ranile acestei lumi. Cautati-o pe cea veridica si fugiti de cei care fac crime in numele ei.

Inchei urandu-ti sa iti vezi tot timpul Lumina din tine. Nimeni si nimic sa nu te faca in acest an sa crezi ca nu o mai ai...o avem tot timpul cu noi, in noi. Si suntem parti din Dumnezeu...iti mai doresc sa nu bei niciodata otrava anul acesta.otrava aceea de care iti spuneam mai sus...si iti mai urez sa poti sa primesti si sa oferi IUBIRE, dar aia reala, neconditionata, singura a carei atingere vindeca nu raneste, invie nu omoara, ridica nu coboara.

 

 

 

 

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit