Idei si inspiratie pentru mame si copii
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Ce gasesti aici

La rubrica aceasta vei gasi aspecte din lumea lui Luca din care cu siguranta te vei putea inspira si tu. Daca ai si tu tot felul de idei, tips-uri, secrete sau revelatii, nu ezita sa imi scrii aici, la comentarii, sau pe mamicilasuperlativ@gmail.com

 

Nu sunt si nici nu vreau sa par mama perfecta. Nici la capitolul alimentatie, nici la capitolul sanatate, nici la cel de parenting. Nici nu stiu macar daca imi doresc sa fiu mama perfecta. Nu vreau sa fiu un model pentru nimeni, nu vreau sa insel asteptarile cuiva. Daca gasesti ceva sa te inspire, cu care sa rezonezi si tu si poti prelua, atunci ma declar multumita.

In viata mea de mama (de 4 ani si jumatate) am facut lucruri minunate, dar si greseli imense. Descopar si fac inca minuni de mama, gresesc inca, uneori cad, ma lovesc, experimentez, plang... dar intotdeauna ma ridic si merg mai departe. Incerc pana reusesc.

Asadar, in concluzie, daca postez retete cu ce i-am gatit lui Luca, nu intelege ca sunt perfecta la capitolul asta. Atat Luca cat  si eu  si sotul meu  mancam uneori si ce stim foarte clar ca nu e sanatos, ce simtim pe pielea noastra ca nu ne face bine, dar de care ne este pofta si ne lasam biruiti de ea. De obicei se intampla asta atunci cand suntem in deplasare sau nu ajungem pe acasa la timp pentru masa si suntem nevoiti sa mancam in oras, unde tentatiile sunt mari.

Dar, una peste alta, cu suisuri si coborasuri, trendul este in ascensiune si ma straduiesc sa ofer ce am mai bun familiei mele. Retetele nu vor contine cantitati exacte, pentru ca le fac asa cum ma simt inspirata pe moment. Pot scrie doar niste cantitati aproximative. Nici cand fac dupa o carte de bucate nu masor cantitatile. Nu am intrumente de masurare in bucatarie.

In materie de sanatate lucrurile sunt ceva mai clare. Sunt pro tratamente blande, naturiste, pentru gasirea cauzei nu ascunderea efectelor. Sunt total impotriva vaccinurilor si a laptelui praf. Sunt pentru medicina alopata doar in cazuri de URGENTA. Inca imi mentin admiratia fata de aceasta ramura a medicinei pentru situatiile de urgenta unde poate fi salvatoare. Daca vei rasfoi site-ul, vei vedea la fiecare boala ce consider eu, strict din punctul meu de vedere, ca fiind urgenta pentru un copil. Dar, pana la urma, urgenta pentru un copil este acea situatie in care mama se simte depasita si in care intra in panica. Si asta difera de la copil la copil, dar, mai ales, de la mama la mama. Depinde de  experienta mamei, de gradul de informare si de stapanirea de sine, de suportul pe care il are in familie. Prin site-ul meu sper sa pot sa iti ofer suficiente informatii ca sa poti intelege mai bine cum se intampla lucrurile.

La capitolul parenting vei gasi cele mai putine lucruri. Si asta pentru simplul motiv ca este domeniul in care inca ma simt extrem de nesigura si nevindecata. E un drum mai lung pentru mine si sunt in faza de gasire a unei cai proprii cu care sa ma pot identifica si recunoaste. Pana atunci il am drept profesor pe propriul meu copil. Asadar, la aceasta rubrica nu veti gasi decat lectii de parenting de la Luca.

 

 

Ce gasesti aici

Ce gasesti aici

Sa fii mama este, adesea, coplesitor. Te poti gasi in pana de idei, asa ca rubrica asta poate fi o sursa de inspiratie pentru tine. Tot ce gasesti aici este ca o discutie intre prietene - iti povestesc experientele mele si, poate, ceva din ceea ce iti spun iti este de folos.
mai multe detalii
Ce ma invata Luca

Ce ma invata Luca

Ce lectii ma invata Luca despre parenting - o rubrica de ganduri profunde, dar si "perle" amuzante, toate adevarate, spuse de baietelul meu, Luca. Inspiratie pentru mame.
mai multe detalii
Grdinita, bona si lte activitati educationale, sportive, joaca, socializare

Gradinita, bona si alte activitati educationale, sportive, joaca, socializare

Ce facem cat este ziua de lunga - despre experienta noastra legata de gradinite, bone, joaca, cluburi pentru copii, parcuri si tot asa - tot ce inseamna timpul copilului.
mai multe detalii

Sa invatam sa fim din nou copii

Trebuie sa invatam sa redevenim copii
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit