Sistemul imun (imunitar - imunitatea la copii)
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Sistemul imun

Sistemul imunBine te-am regasit la cea de-a treia si ultima parte a articolelor din seria aceasta. In articolul de azi vom discuta despre sistemul imun, imunitate, imunizare, boala si vindecare.

De data aceasta vreau sa te introduc intr-o calatorie fascinanta si extrem de complexa prin propriul corp. Sper ca la sfarsitul ei sa intelegi mai bine ce creatie minunata suntem, ce mecanisme sofisticate si totdata extrem de logice si de simple se ascund in corpul uman. Si cat de mult rau ne facem noi insine afundandu-ne din ce in ce mai adanc in era poluarii, tehnologiei care ne indeparteaza de oameni, oraselor suprapopulate,alimentelor superprocesate si lipsite de orice substanta nutritiva,medicamentelor de sinteza, medicinei invazive si mutilante si renegarii mecanismelor proprii organismului, atat de perfecte si minutioase. Cu alte cuvinte, ne sabotam si ne autodistrugem singuri, putini dintre noi mai stim sa traim in armonie cu noi, cu Dumnezeu, cu natura si tocmai de aceea putini dintre noi mai suntem sanatosi.

In articolul acesta, desi deja te-am obisnuit cu o abordare ceva mai altfel a bolilor si tratamentelor pe siteul meu, voi accentua aceasta diferenta de abordare si prapastia dintre ce ar trebui sa fie si ce este.

Provin atat eu cat si sotul meu din medicina alopata, doar ca eu vreau sa renunt total la a mai avea de-a face cu ea. De ce ? Pentru ca nu ma mai regasesc absolut deloc in abordarea simptomatologica a medicinei de azi.

Medicina alopata trateaza strict simptomul, nu cerceteaza sa afle cauza si sa o elimine. Nu trateaza omul ca un intreg ( corp, suflet, duh) si de aceea duce la rezolvari superficiale, de moment, dar cu repercursiuni grave si de lunga durata asupra vietii pacientului.

Ia gandeste-te, daca la bordul masinii tale palpaie un beculet care iti semnaleaza o avarie, ce faci? Dai un pumn la bord sa se stinga becul si sa nu te mai deranjeze cu palpaitul sau te duci repede la service sa vezi ce avarie iti semnaleaza si sa o repari? Tind sa cred ca un om normal la cap alege ce-a de-a doua varianta, cu siguranta. Totusi, de ce cand este vorba de o mana de fiare actionam corect, iar cand este vorba de corpul nostru alegem prima varianta, aceea gresita si nebuneasca?

Mai jos am sa-ti explic cativa termeni dintr-o perspectiva corecta de abordare a omului ca un intreg, si chiar daca poate nu ai mai auzit acesti termeni explicati asa, te invit sa gandesti tu cu mintea ta si sa-mi spui daca este corect sau nu.

Afla mai mult despre sistemul imun:

Sistemul imun: componente si interactiunea cu antibiotice si vaccinuri

Sistemul imun: componente si interactiunea cu antibiotice si vaccinuri

Sistemul imun monitorizeaază astfel în mod constant celulele corpului, secundă cu secundă, 24 de ore pe zi. Într-un sistem imun sănătos orice element sau corp străin este imediat observat şi atacat. Atacul îndeobşte ia forma unei inflamaţii, umflături sau unei încălziri zonale. Dacă atacul se transformă într-o bătălie, avem de a face cu o infecţie. Acestea toate sunt răspunsurile naturale şi fireşti ale corpului fizic şi lucrul cel mai inţelept este să le lăsăm să se desfăşoare pe cât posibil în mod natural, de la sine.
mai multe detalii
Boala si legatura ei cu nutritia

Boala si legatura ei cu nutritia

BOALA este un cumul de simptome, care trebuiesc percepute si intelese ca efortul organismului de a se autovindeca. Omul sanatos este in permanenta intr-o stare de echilibru si armonie ( intre mecanismele reglatorii ale sistemului imun, armonie cu sine si factorii de mediu externi). Astfel, simptomele sunt semnele efortului organismului de a-si recapata acest echilibru si armonia, de a se autovindeca.

Vindecarea unei boli ar trebui inceputa de la cautarea exact a CAUZEI care a produs dezechilibrul in corp. Si apoi, aplicarea celor doua remedii : nutritia si detoxifierea. Asta inseamna sa abordezi omul ca un intreg si sa-l tratezi ca atare.
mai multe detalii
Sistemul imun - notiuni teoretice

Sistemul imun - notiuni teoretice

Cateva notiuni strict teoretice despre sistemul imun si alcatuirea lui, care sa te ajute sa te orientezi cat de cat atunci cand ai de a face cu asa ceva.
mai multe detalii

Ai citit totul despre sistemul imun? Citeste si despre legatura dintre el, alergii si astm:

Alergiile

Alergiile

Totul despre alergii.
mai multe detalii
Astmul

Astmul

Despre astm si legatura pe care o are cu alergiile si sistemul imun.
mai multe detalii
Sistemul imun

Sistemul imun

Sistemul imun sau despre cum se apara corpul uman de tot ceea ce nu-i este pe plac.
mai multe detalii
Glosar de termeni legati de alergie, astm si sistem imun

Glosar de termeni legati de alergie, astm si sistem imun

Glosar (sau mic dictionar) de termeni legati de alergie, astm si sistem imun.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit