Ce este raceala si cum se manifesta la copii
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Raceala

Asa cum ti-am mai spus, o raceala simpla inseamna un pic de de febra, curg ochii si nasul si poate tuseste putin. Nimic ingrijorator, trebuie doar sa lasi organismul sa lupte si sa ii alini cat se poate disconfortul.

Daca copilul este micut si nu stie sa-si sufle nasul, foloseste cu incredere batista bebelusului. Secretiile din nas neeliminate iti pot da mult de furca ( poate face si otita, se pot suprainfecta). Daca este mai marisor pune-l sa-si sufle nasucul de cate ori este nevoie.

Ceea ce trebuie sa ai in vedere intr-o raceala simpla este:

  • Hidrateaza-l ( apa, ceaiuri, sucuri de fructe, supe)
  • Aspira-l daca e mic sau aminteste-i sa-si sufle nasul des daca e mai mare
  • Mentine o umiditate potrivita in camera. Aerul uscat ii poate irita mucoasa nasala si gatul crescand disconfortul
  • Aeriseste camera, nu o supraincalzi, nu infofoli copilul

 

Intr-o raceala nu este nevoie de tratament medicamentos. Insa, 90% dintre pediatrii dau medicamente pentru raceala (decongestionante nazale, antihistaminice, expectorante, antitermice, calmante). Nici unul dintre acestea nu este necesar. Acestea nu fac decat sa interfereze cu mecanismele de aparare ale organismului. Ai incredere ca organismul copilului tau stie sa lupte foarte bine cu boala.

Citeste mai mult despre bolile care apar la intrarea in colectivitate:

Ce sunt raceala si gripa si cum facem diferenta intre ele

Ce sunt raceala si gripa si cum facem diferenta intre ele

Diferentele intre raceala si gripa, caracteristicile fiecareia - in articolul de fata vreau sa iti explic la ce sa te astepti, cum sa faci in asa fel incat copilul tau sa iasa invingator in lupta cu virusii, si ce ai de facut atunci cand contacteaza una-alta din colectivitate. Imi doresc ca la sfarsitul acestui articol sa privesti mult mai degajata intrarea in colectivitate, mult mai informata si intotdeauna stapana pe situatie.
mai multe detalii
Raceala

Raceala

Caracteristicile racelii la copii: o raceala simpla inseamna un pic de de febra, curg ochii si nasul si poate tuseste putin. Nimic ingrijorator, trebuie doar sa lasi organismul sa lupte si sa ii alini cat se poate disconfortul.
mai multe detalii
Gripa

Gripa

Caracteristicile gripei la copii: spre deosebire de o simpla raceala, gripa vine cu inca cateva manifestari in plus, adica, pe langa faptul ca ii curg ochii si nasul, poate tuseste (ca intr-o raceala simpla), se va mai adauga febra mare, voma , diaree, dureri musculare.
mai multe detalii
Cand trebuie sa mergi la doctor

Cand trebuie sa mergi la doctor

Semne ca o gripa se complica si trebuie mers la doctor: in cazul racelii si a gripei va trebui sa observi daca apar modificari. Daca vei observa unul din semnele listate in acest articol, asta inseamna ca respectiva raceala/gripa s-a suprainfectat cu o bacterie si atunci lucrurile se complica si trebuie sa mergi la doctor.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit