Cum sa faci din faliment un succes personal
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Cum sa faci din faliment un succes personal

 

Astazi vreau sa-ti vorbesc despre ceva frumos:

Despre reparatiile cu aur sau Kintsugi 金 継ぎ, sau kintsukuroi 金 繕い. Aceasta a devenit arta japoneză prin care metalul pretios (o rasină cu aur sau argint) este folosit pentru a repara obiecte din ceramică. In loc sa redea vasului forma initială, facand sa dispara orice semn al accidentului petrecut, metalul umple crapaturile si le scoate în evidenta, dand vasului o noua înfatisare și o noua valoare. Fiecare obiect devine astfel mai bogat datorita trecutului sau, jocurilor de texturi si noii forme brăzdata de rauri de metal prețios strălucitor.
Vasele reparate prin tehnica aceasta devin mult mai valoroase nu doar datorita metalului pretios utilizat ci si datorita modelului neasteptat, organic pe care acesta îl formeaza pe suprafata ceramicii. Linii neregulate, naturale dau obiectului reparat un nou grad de complexitate estetica și un aer de noblețe.Aceste semne ale istoriei respectivului obiect îi adauga valoare si datorita faptului că acel vas poarta cu el o poveste: spart si reparat... cu o frumusete noua, unica, cea similara unui suflet zdrobit și apoi reîntregit.

Daca cumva anul acesta ai avut inima sparta in mii de bucati si sufletul zdrobit, iti doresc sa intelegi ca valoarea ta poate fi mult mai mare decat a fost inainte de a se intampla toate acestea. Eu abia recent am inteles in totalitate acest lucru si tocmai de aceea vreau sa-l impartasesc si cu tine.De cate ori te copleseste ceva, adu-ti aminte de aceasta arta japoneza si fa dintr-un faliment personal o mare victorie.

 

 

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit