Tulburari de ciclu menstrual- mituri si adevaruri
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Tulburari de ciclu menstrual- mituri si adevaruri

" Am tot timpul dureri premenstruale si menstruale. M-am saturat sa am stari proaste tot timpul. Crezi ca ar trebui sa merg la un medic pentru a-mi prescrie un tratament hormonal sau exista o cale naturista pentru a rezolva aceasta situatie?".

Am avut si am aceasta discutie cu multe femei, prietene, cliente la coaching sau cunostinte. Dezechilibrul hormonal a ajuns ceva epidemic in zilele noastre. Cand vorbim despre hormoni, vreu sa va ganditi ca la o simfonie. Toti hormonii interactioneaza intre ei precum instrumentele intr-o orchestra, de aceea atunci cand unul devine nefunctional, toti ceilalti il urmeaza imediat. Sunt multi jucatori cheie in aceasta orchestra - glandele suprarenale, tiroida, hipofiza etc - dar astazi ne vom concentra pe hormonii sexuali ai femeilor. Multe lucruri pot afecta echilibrul in hormonii sexuali insa vestea buna este ca multe femei pot rezolva aceasta situatie fara sa apeleze la medicatie. Iar medicina conventionala s-ar putea sa nu te invete asta din moment ce pare ca promoveaza ideea conform careia femeile sunt destinate sa sufere de-a lungul vieții lor de reproducere. Schimbarile de stare ale femeilor sunt rezultatul a trei factori: pubertate, perioada pre-menstruala si cea de pre-menopauza, perioade care sunt insotite de dureri menstruale, bufeuri si instabilitate emotionala.

Este organismul femeilor defect?

De ce nivelul homonilor sexuali scade cu pana la 90% o data cu inaintarea in varsta? Sunt femeile concepute pentru a suferi de schimbari bruste de stari psihice, pierderea masei musculare, lipsa somnului, pierderea memoriei si probleme sexuale?

Bineinteles ca nu!

Problemele legate de viata sexuala nu sunt necesare. Nu au legatura cu  ghinionul ci cu viciile, cum ar fi alcoolul, fumatul, alimentatia bogata in zahar si carbohidrati, consumul frecvent de gluten, lipsa sportului si a somnului, expunerea la un mediu toxic si stresul cronic.

Sa crezi ca 75% dintre femei sunt predispuse sa aiba sindrom pre-menstrual si ca vor necesita  tratament tot timpul vietii reproductive este absurd. Sa crezi ca femeile trebuie sa piarda stabilitatea emotionala, fizica si sexuala este o povara, ca o profetie pe care orice fata o aude de la femeile din viata ei si care ajunge inevitabil sa se autoindeplineasca.

Pe scurt, sindromul premenstrual, simptomele menopauzei si alte probleme  sunt semnele dezechilibrului hormonilor sexuali. Nu sunt rezulatul unor mutatii genetice care ne distrug vitalitatea sexuala o data cu inaintarea in varsta. Sunt insa simptomele tratabile ale acestui dezechilibru care afecteaza unul dintre principalele sisteme ale organismului. Trateaza acest dezechilibru homonal si toate aceste probleme vor disparea de la sine.

Adevarul este acesta: femeile NU trebuie sa sufere

In loc sa recugi imediat la tratament homonal (ceea ce doctorul iti va recomanda prima data), trebuia sa intelegi prima data cauza, „de ce-ul" - ce sta la baza simptomelor. Daca descoperi ca intr-adevar ai nevoie de hormoni, atunci trebuie sa ii administrezi in concordanta cu organismul tau - doze mici, de actualitate, identice din punct de vedere biologic, de scurta durata.

Cu alte cuvinte, descopera cauza dezechilibrului si trateaz-o. Adica: tratezi cauza, restaurezi echilibrul iar simptomele se vor disparea.

Cei mai multi dintre noi ne traim viata intr-un dezechilibru total. Din pacate, multe din simptomele pe care noi ajungem sa le consideram ca ceva normal sunt de fapt semne ale dezechilibrului, iar cel mai intalnit dezechilibru care afecteaza aproape pe oricine in societate este cel hormonal. Acesta si toate celelalte probleme sunt tratabile.

Află mai mult despre tulburările hormonale ale femeii:

Autoevaluarea dezechilibrului hormonal

Autoevaluarea dezechilibrului hormonal

Te lupti cu dezechilibrul hormonilor sexuali? Cand femeile cred ca hormonii sexuali nu mai functioneaza cum trebuie, ar putea sa isi faca o autoevaluare.
mai multe detalii
Cum și de ce apar dezechilibrele hormonale

Cum și de ce apar dezechilibrele hormonale

Dupa ce ai stabilit nivelul dezechilibrului tau hormonal folosind testul de mai sus, vom vorbi despre ce poti face astazi pentru a trata simptomele.Dar nu inainte de a-ti explica pe intelesul tau de ce si cum apar aceste dezechilibre.
mai multe detalii
Tratarea dezechilibrelor hormonale ale femeii

Tratarea dezechilibrelor hormonale ale femeii

Tratarea dezechilibrului hormonal este un intreg proces si cateodata are mici rasturnari de situatie. Dar daca perseverezi poti deveni din nou fericita, alerta, plina de vitalitate, sanatoasa. Dieta este principalul element care contribuie la reglarea hormonilor sexuali.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit