Copilul are febra. Cand chemi medicul?
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Cand trebuie sa chemi medicul

In caz de febra, sunt cateva situatii in care trebuie sa chemi medicul sau sa fugi la spital:

  • Cazuri de insolatie severa.
  • Ingurgitare de otrava de diverse feluri (apare si febra).
  • Deshidratare (gura si limba uscata, nu urineaza, somnolenta, piele uscata, nu bea (sau bea foarte putin), corelat cu varsaturi repetate, scaune diareice numeroase.
  • Febra se mentine foarte ridicata (peste 39,5) mai mult de 4 zile, copilul nu respira bine, devine agitat si isi schimba starea generala, apar miscari necontrolate, schimbari mari de comportament.
  • Daca copilul este mai mic de doua luni si face febra peste 38, cheama doctorul. Este posibil sa fie infectii de la nastere sau dinainte de nastere. Febra la copil atat de mic este foarte rar intalnita si este anormala, de aceea trebuie sa chemi medicul.

Cam atat despre febra.

Te provoc si iti  propun sa ai incredere in mecanismele de aparare ale organismului copilului tau. Trateaza cu blandete, natural si cu minime interventii febra copilului tau si vei fii uimita de rezultate. Te astept sa impartasim diferitele experiente cu acest cel mai intalnit aspect al cresterii copiilor nostri.

Afla mai multe despre febra:

Ce este si ce NU este febra

Ce este si ce NU este febra

Astazi, din pacate, prea putine mame stiu ce inseamna febra, ce mecanisme o declanseaza, ce trebuie sa faca si cand trebuie sa se ingrijoreze si sa cheme medicul. In schimb, exista foarte multe mituri legate de febra.
mai multe detalii
Ce trebuie sa faci daca copilul are febra

Ce trebuie sa faci daca copilul are febra

Principalul pericol in febra este deshidratarea, mai ales la copiii mici. Da-i sa bea lichide cat mai multe, chiar si cate o lingurita la cateva minute daca atat poate. Daca nu bea, varsa si devine apatic, somnolent , molesit, fugi la spital. Cu deshidratrea nu e de gluma la copii.
mai multe detalii
Cand trebuie sa chemi medicul

Cand trebuie sa chemi medicul

Te provoc si iti propun sa ai incredere in mecanismele de aparare ale organismului copilului tau. Trateaza cu blandete, natural si cu minime interventii febra copilului tau si vei fii uimita de rezultate. Te astept sa impartasim diferitele experiente cu acest cel mai intalnit aspect al cresterii copiilor nostri.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit