Sistemul digestiv si sistemul limfatic
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Sistemul digestiv si sistemul limfatic

Sistemul limfaticNu putem discuta despre un sistem digestiv sanatos daca nu avem in vedere sistemul limfatic, unul dintre cele mai importante sisteme din organismul uman, asa-numita ”casa a sistemului imunitar”.

Spre deosebire de sistemul sangvin, care este propulsat de un motor puternic (inima) sistemul limfatic nu este stimulat decat de contractiile musculare. De aceea, o viata sedentara afecteaza grav circulatia limfei.

Iar cand limfa nu circula asa cum trebuie, toxinele nu sunt eliminate ci se cuibaresc in muschi, articulatii, piele si alte tesuturi ale corpului. Unul dintre cele mai comune locuri de stocare a acestor ”deseuri” este pielea.

Problemele pielii arata asadar, de multe ori, o digestie proasta si un sistem limfatic defectuos. Pe de alta parte, atunci cand toate aceste toxine, in loc sa se elimine din corpul nostru se tot aduna, corpul incepe si devine foarte sensibil la mancarea grea, poluanti, polen si alti factori declansatori ai alergiilor, atat de des intalnite in zilele noastre.

Deci, atat alergiile cat si astmul ( de multe ori de origine strict alergenica, vezi articolele despre acest subiect) pornesc tot de la o proasta digestie si circulatie a limfei.

Iti las mai jos, fara sa mai dezbat pe larg, cateva semne ale afectarii sistemului limfatic:

  • Probleme ale pielii
  • Oboseala
  • Alergii
  • Dureri articulare care se muta dintr-un loc in altul
  • Acnee
  • Mancarimi ale pielii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Distribuie pe Tumblr submit to reddit