Mioara, o mama invingatoare
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Meniul principal
Despre
+ Evenimente/TABERE
+ Calendar 2020
Tabara de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"- iulie 2020
+ Calendar 2019
Cursuri de dezvoltare personala pentru copii
Workshop-uri
Tabara de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"- iulie 2019
+ Calendar 2018
Curs de dezvoltare personală pentru copii - octombrie 2018
Curs de prim ajutor pentru copii - octombrie 2018
Curs de nutritie pentru copii cu Teo - noiembrie 2018
Curs de dezvoltare personală pentru adolescenți - octombrie 2018
Taberele de dezvoltare personală "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Cursuri de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"
Curs de prim ajutor pentru copii
+ Taberele de dezvoltare personală "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Cum a fost în tabara de dezvoltare "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Pledoarie pentru viitorul copiilor nostri
Conceptul cheie al taberei de dezvoltare personala pentru copii - iulie 2018
De ce sa-mi trimit copilul in tabara- Magia taberelor
Ajutor! Copilul meu pleaca in tabara - dorul de casa
+ Calendar 2017
Și copiii pot acorda primul ajutor
Ora de sănătate - curs de cunoaștere și autocunoaștere
Atingeri permise, atingeri nepermise - curs pentru copii despre abuzul fizic și sexual
Să ne hrănim sănătos - ateliere educaționale și haioase de împrietenire cu mâncarea
+ Calendar 2016
Inteligența emoțională a adulților în beneficiul copiilor noștri
Cum să iei (dai?) startul afacerii tale de acasă
Calendar 2015
❆ Târgurile de Crăciun
✿ Taberele familiale de nutriție
♥ Cursuri de prim ajutor
✿ Târg de Paște
+ Editorial
Cum ne-am pregatit de inceperea scolii
1. Cum recunosti daca un copil este abuzat in familie
+ Coaching
Ce se intampla in coaching si de ce ai veni la o sesiune de acest fel
Ce este coachingul
Oamenii- pasari cu aripile crescute inauntru
Cum sa-ti traiesti viata de-a latul nu de-a lungul
Drumuri catre Sine
Vindecarea prin iubire
Despre frica (1) - anatomia fricii
Despre frica (2) - vindecarea de frica
Cum sa faci din faliment un succes personal
Alba ca Zapada si Umbra din noi
Ce am mai invatat trecand inca un an
Doamna cu globul magic, lecții de viață pentru copii prin povești și o invitație la Ceburashki-locul unde se învață lucruri importante, prin joacă
+ Provocarile unei mame
Provocarile unei mame (1)
Provocarile unei mame (2)
Provocarile unei mame (3)
Provocarile unei mame (4)
+ Greseli de mama
Greseli de mama (1)
Greseli de mama (2)
+ Lumea lui Luca
Ce gasesti aici
Ce ma invata Luca
Gradinita, bona si alte activitati educationale, sportive, joaca, socializare
Sa invatam sa fim din nou copii
Fa educatie sexuala cu copilul tau
Cum iti dai seama daca copilul tau este abuzat( fizic, emotional, sexual)
Cat de bine iti cunosti copilul
Cadouri cu...poveste- lista de Crăciun
+ ♥ Prim-ajutor (și cursuri)
De ce sa-ti inveti copilul tehnici de prim ajutor
Primul curs de prim-ajutor pentru copii (februarie 2015)
Ghid urgențe
Fii un părinte de poveste!
Contact
Biblioteca
Ghid de tranzitie prin sezonul rece
Bolile sezonului rece si ale intrarii in colectivitate
Bolile din sfera O.R.L.
Tusea
Febra - un aliat puternic pentru sanatatea copiilor nostri
Alergiile, astmul și sistemul imun
Accidentari - urgente
Bolile infecto-contagioase ale copilariei
Sanatatea femeii
Sistemul digestiv
Capcanele alimentatiei moderne
Negot cu boli
Ghid de tranzitie prin sezonul cald
Editorial
Utile
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Mioara, o mama invingatoare

Când am cunoscut-o pe Mioara, se prezentase ca fiind un om care: respectă PROFESIONIȘTII din orice domeniu (bucătar, stilist, medic, cititor în stele, etc.), care admiră oamenii cu o CREDINȚĂ autentică, indiferent de natura acesteia, un om care iubește independența individului, muzica franceză veche, vioara (în operele lui Grieg).

Îl iubesc la nebunie pe fiul meu. Iubesc zâmbetul și bucuria pe care le generez în oameni.Eu vreau să fiu un om mare care poate să scrie în voie despre mușcatele de la ferestre (n.a. aluzie la Micul Prinț de Saint Exupéry), fără să mă îngrijoreze cifrele. Pentru că acestea din urmă(n.a. banii) vor veni la pachet cu pasiunea aplicată în activitatea prestată.

Cine e Mioara pentru majoritatea oamenilor cu care intră în contact?

De profesie: traducător, freelancer. Limbile străine au reprezentat alegere personală, făcută la vârstă destul de mică: liceu de profil, facultate de asemenea. Mioara consideră că apropierea ei de o limbă străină sau de alta a avut legătură cu dorința de a trăi o viață în plus – pătrunzând în literatura franceză sau engleză așa cum a fost ea creată, citindu-l pe Joyce sau pe Hugo în original, avea șansa de a pătrunde în lumea lor autentică, nemijlocită de... traducător.

Cu toate acestea, a traduce a devenit sursa ei de venit, fără a face traduceri din pasiune. ”A vorbi o limbă, a citi în limba în care o operă a fost scrisă, este pasiune. A traduce, nu. Fac asta de mulți ani, totuși, pentru că e ceea ce știu, ceea ce am învățat să fac prin studii.

Ca traducător liber profesionist, Mioara a reușit să își petreacă timp cu fiul ei fără constrângerile impuse de poziția de angajat, având o mare flexibilitate în programul de lucru – tura de noapte este demult un mod de viață pentru ea.

Nu am știut niciodată să mă supun, iar rolul de angajat, cred eu, presupune un anumit grad de obediență. Această credință despre mine, și anume nevoia de a lucra independent, s-a potrivit mănușă pe rolul meu de mamă. Chiar dacă sunt momente în care fiul meu îmi spune ”tu și iubitul tău, calculatorul...” sau, atunci când mă reprezintă prin imagini, desenează un șoricel (mouse), lângă șoricel e mereu și o inimioară.

Am credința că a fi lângă copilul meu, că mi-am dat voie să fiu lângă el oricând a avut nevoie, a fost una dintre cele mai bune decizii ale mele. Și știu că o mamă înțelege foarte bine ce spun: acele zile când copilul e bolnav, când tot ce îți dorești și tu și el este să fii tu cea care stă lângă el, iar șeful spune ”toți avem copii, găsește-ți o soluție alternativă...”

Ce face Mioara din pasiune? Scrie. Blogul ei, http://www.celalalteu.ro, s-a născut din pasiunea pentru scris, cumulată cu dorința de a împărtăși din experiența ei de viață – experiență care a fost la un moment dat dură, dar care a făcut-o mai puternicăși mai încrezătoare în sine.

Mioara scrie pe blogul ei despre...divorț. Marea plagă a epocii actuale. Divorțul pe care ea însăși îl privește din interior, pentru că a fost acolo. Articolele ei povestesc despre cum viața te duce uneori atât de jos încât singurul drum posibil este în sus. Despre cum învățăm, în cele mai neașteptate momente, să renaștem din cenușă. Mioara scrie despre nesfârșita forță care zace în noi până în ziua în care viața te forțează să ieși din letargie, să îți iei puterea pe care ai lăsat-o să zacă și să o transformi în forță activă. Mioara scrie pe blogul ei despre cum a învățat ea să facă această transformare.

Transformare care a adus-o, în prezent, la coaching. Pentru că următorul pas în viața ei este acela de coach – antrenorul care te ajută să îți flexibilizezi mintea, gândirea, antrenorul care te însoțește pe drumul tău spre soluțiile proprii către reușita personală.După cum vezi, un nou rol în care își poate menține independența, flexibilitatea programului de lucru, adaptat la nevoile copilului ei.

Am întrebat-o ce le-ar spune femeilor/mamelor care trec printr-o experiență similară (divorț). Mi-a spus așa:

Le-aș spune ceea ce îi spun copilului meu tot timpul: nu contează cum te privesc ceilalți, pentru că ei, chiar și bine intenționați fiind, te vor privi prin prisma propriilor experiențe, prin lentilele limitate la propria existență. Tot ce contează este să te simți bine tu cu tine, să fii fericit cu alegerile și comportamentele tale. Eu port cizme vara pentru că așa mă simt bine. Dacă tu vrei să ai plete, lasă-ți părul să crească și nu te răzgândi doar pentru că o doamnă de la școală a zic că părul lung e pentru fete. Fii cine îți place să fii, fii autentic și în același timp recunoaște-ți vulnerabilitatea. Vorbește, cu mine sau cu altcineva pe care îl simți tu apropiat, despre ceea ce simți - emoțiile noastre nu sunt rușinoase. Toți oamenii plâng și asta nu îi face mai slabi. Toți oamenii simt durere și nici asta nu îi face mai slabi. Ce contează este să te asculți, să îți înțelegi stările bune, ca și pe cele proaste, să știi că, fiind mereu în contact cu tine, cu ceea ce simți, vei găsi întotdeauna soluțiile cele mai potrivite ție, nu soluțiile celorlalți.

Și le-aș mai spune unul dintre citatele meu preferate, care îi aparține lui Michelangelo: "...marele pericol nu este că țintim prea sus și nu reușim, ci că țintim prea jos și reușim".

 

Pe Mioara o gasesti pe siteul http://www.celalalteu.ro si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/pages/Celalalt-Eu

Mioara, http://www.celalalteu.ro
Mioara, http://www.celalalteu.ro
Mioara si fiul sau
Mioara si fiul sau

Alte mămici de ispravă:

Mia, mama cu 40 de copii

Mia, mama cu 40 de copii

Daca v-as spune in detaliu povestile fiecarui copil cules de pe drumuri de Mia nu stiu cat ati putea duce si ma gandesc la Mia cum poate trai cu atata durere langa ea zi de zi, inmultita cu 40. Oameni buni, realitatile vietilor acestor copii sunt dincolo de puterea noastra de intelegere si suportabilitate; de aceea, nici Mia nu le expune public, decat ce se poate spune, dar ea traieste zilnic cu aceasta durere a lor, cu urmarile acestor traume ale lor.
mai multe detalii
Mariana si arta soutache

Mariana si arta soutache

A pus un pariu cu ea însăși, acela ca peste timp fiecare femeie din România să cunoască și să aibă chiar cel puțin o bijuterie soutache, și își dorește din tot sufletul să își aducă aportul la această misiune. Dificilă aș spune eu, având în vedere că majoritatea româncelor nu cunosc în acest moment firul soutache decât, poate, din vechea uniformă de pionier.

Etichete: soutache, mama talentata, munca de acasa, copii
mai multe detalii
Iulia, Adi si obiectele decorate

Iulia, Adi si obiecte decorate

Majoritatea obiectelor pe care le decoreaza Iulia sunt realizate la comanda, dupa modele create de ei doi anterior, sau dupa idei noi, construite impreuna cu “clientul”. Totul a inceput cu un pahar si un glob decorate cu motive ortodoxe (Iulia si Adrian s-au gandit ca ar fi foarte frumos si o expresie adevarata a Realitatii lor interioare, sa impodobeasca globuri cu scene crestine ale Nasterii Domnului, “caci pana la urma, aceasta este Esenta Craciunului”)...iar de acolo s-au extins la tot ce inseamna obiect de sticla. Ideile i-au invadat si au inceput sa decoreze cu tot ce le trecea, frumos, prin minte. De la elemente decorative la icoana (din sfera ortodoxa), la scene de iarna, imagini din povesti si desene animate, portrete, elemente traditionale romanesti, animale, flori, fluturi...etc.

Etichete: obiecte decorate, breslo, mame de isprava, pasiuni, talent , mame, hobbyuri
mai multe detalii
Bianca si dragostea ei pentru limba franceza

Bianca si dragostea ei pentru franceza

Acum după atâția ani, și-a dat seama că pe acel drum ar fi trebuit s-o ia. Și regreta că nu a făcut-o. Și s-a hotărât. VA RELUA ACEST DRUM chiar dacă a trecut atâta timp. Când Sofia va crește mare, va ști că mama ei nu a renunțat la pasiunea ei. Va ști ca în viață, oricât de greu ar fi, trebuie să mergi înainte până vei găsi soluții. În plus, Bianca își dorea să nu se mai simtă atât de vinovată față de doamna Fojică Eleonora - profesoara ei de limba franceză care o învățase atâtea și pe care o dezamăgise renunțând. Și mai presus de toate, a realizat că limba franceză făcea parte din ființa ei.

Etichete: invatam franceza, bianca craiasu, hobby, mame, copii
mai multe detalii
Adina, mamica indragostita de carti

Adina, mamica indragostita de carti

Acum Adina petrece mult timp impreuna cu copii, prezinta cartile Usborne pe internet, dar si la gradinite si la targuri de carti. Pe site-ul ei si pe pagina de facebook incerca sa prezinte cat mai multe recenzii ale cartilor editurii Usborne. Perioada in care statea cate 8-10 ore pe zi la servici, e departe si nici nu vrea sa se mai intoarca acolo. Faptul ca lucreaza mai mult acasa, ca pentru copii serviciul nu e ceva abstract, un loc in care dispare parintele 8 -10 ore, pentru ea e un avantaj. Si incerca sa ii implice cat mai mult pe copii in ce face.

Etichete: carti, usborn, micul cititor, mama, munca, copii,
mai multe detalii
Mioara, o mama invingatoare

Mioara, o mama invingatoare

”Îl iubesc la nebunie pe fiul meu. Iubesc zâmbetul și bucuria pe care le generez în oameni.Eu vreau să fiu un om mare care poate să scrie în voie despre mușcatele de la ferestre (n.a. aluzie la Micul Prinț de Saint Exupéry), fără să mă îngrijoreze cifrele. Pentru că acestea din urmă(n.a. banii) vor veni la pachet cu pasiunea aplicată în activitatea prestată.”
mai multe detalii
Adriana si teatrul DUBEE DOO

Adriana si teatrul DUBEE DOO

Dubee Doo este un concept de teatru ambulant, care include reprezentatii pentru copii, activitati recreative si educatie, pictura pe sticla si pe lemn, animatie, pantomima.
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava