Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu
Simplu. Sanatos. Natural. Realizabil
Meniul principal
Despre
+ Evenimente/TABERE
+ Calendar 2020
Tabara de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"- iulie 2020
+ Calendar 2019
Cursuri de dezvoltare personala pentru copii
Workshop-uri
Tabara de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"- iulie 2019
+ Calendar 2018
Curs de dezvoltare personală pentru copii - octombrie 2018
Curs de prim ajutor pentru copii - octombrie 2018
Curs de nutritie pentru copii cu Teo - noiembrie 2018
Curs de dezvoltare personală pentru adolescenți - octombrie 2018
Taberele de dezvoltare personală "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Cursuri de dezvoltare personala pentru copii - "Copii autonomi, copii la superlativ"
Curs de prim ajutor pentru copii
+ Taberele de dezvoltare personală "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Cum a fost în tabara de dezvoltare "Copii autonomi, copii la superlativ" - iulie 2018
Pledoarie pentru viitorul copiilor nostri
Conceptul cheie al taberei de dezvoltare personala pentru copii - iulie 2018
De ce sa-mi trimit copilul in tabara- Magia taberelor
Ajutor! Copilul meu pleaca in tabara - dorul de casa
+ Calendar 2017
Și copiii pot acorda primul ajutor
Ora de sănătate - curs de cunoaștere și autocunoaștere
Atingeri permise, atingeri nepermise - curs pentru copii despre abuzul fizic și sexual
Să ne hrănim sănătos - ateliere educaționale și haioase de împrietenire cu mâncarea
+ Calendar 2016
Inteligența emoțională a adulților în beneficiul copiilor noștri
Cum să iei (dai?) startul afacerii tale de acasă
Calendar 2015
❆ Târgurile de Crăciun
✿ Taberele familiale de nutriție
♥ Cursuri de prim ajutor
✿ Târg de Paște
+ Editorial
Cum ne-am pregatit de inceperea scolii
1. Cum recunosti daca un copil este abuzat in familie
+ Coaching
Ce se intampla in coaching si de ce ai veni la o sesiune de acest fel
Ce este coachingul
Oamenii- pasari cu aripile crescute inauntru
Cum sa-ti traiesti viata de-a latul nu de-a lungul
Drumuri catre Sine
Vindecarea prin iubire
Despre frica (1) - anatomia fricii
Despre frica (2) - vindecarea de frica
Cum sa faci din faliment un succes personal
Alba ca Zapada si Umbra din noi
Ce am mai invatat trecand inca un an
Doamna cu globul magic, lecții de viață pentru copii prin povești și o invitație la Ceburashki-locul unde se învață lucruri importante, prin joacă
+ Provocarile unei mame
Provocarile unei mame (1)
Provocarile unei mame (2)
Provocarile unei mame (3)
Provocarile unei mame (4)
+ Greseli de mama
Greseli de mama (1)
Greseli de mama (2)
+ Lumea lui Luca
Ce gasesti aici
Ce ma invata Luca
Gradinita, bona si alte activitati educationale, sportive, joaca, socializare
Sa invatam sa fim din nou copii
Fa educatie sexuala cu copilul tau
Cum iti dai seama daca copilul tau este abuzat( fizic, emotional, sexual)
Cat de bine iti cunosti copilul
Cadouri cu...poveste- lista de Crăciun
+ ♥ Prim-ajutor (și cursuri)
De ce sa-ti inveti copilul tehnici de prim ajutor
Primul curs de prim-ajutor pentru copii (februarie 2015)
Ghid urgențe
Fii un părinte de poveste!
Contact
Biblioteca
Ghid de tranzitie prin sezonul rece
Bolile sezonului rece si ale intrarii in colectivitate
Bolile din sfera O.R.L.
Tusea
Febra - un aliat puternic pentru sanatatea copiilor nostri
Alergiile, astmul și sistemul imun
Accidentari - urgente
Bolile infecto-contagioase ale copilariei
Sanatatea femeii
Sistemul digestiv
Capcanele alimentatiei moderne
Negot cu boli
Ghid de tranzitie prin sezonul cald
Editorial
Utile
Bibliotecă

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava

Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu


In vara aceasta, inainte sa inceapa Taberele Familiale de nutritie, stateam cu Luca la masa si cei de la Pensiune (care in afara taberelor gatesc „normal") au adus o farfurie de gogosi ...Luca s-a si repezit la ele si a mancat vreo 5....partea haioasa era ca de cate ori mai lua una se minuna  si el ca nu se poate opri...si zicea  „sunt dependent!au glutamat de sodiu! Uite cate mananc" si mai lua o gogoasa....as fi putut sa i le iau din fata dar am zis sa vada si el ce se intampla....dupa cateva ore, dimineata la 5.30 cine urla de burta si se jura sa nu mai puna gura pe chestii cu glutamat? :)
Cercetatorul John Erb a prezentat in fata OMS un rezumat a 50 de ani de studii asupra glutamatului de sodiu. Raportul se numeste „Otravirea lenta a populatiei" ( 'The slow poisoning of Mankind").Il puteti accesa si descarca AICI. Si mai ai un raport de toxicologie pe care il poti downloada de AICI.
In ciuda acestui raport si a altor atentionari ale oamenilor de buna credinta, nimeni nu ia nici o masura de a interzice folosirea acestuia in industria alimentara.


Ce este glutamatul si de ce este atat de periculos?


Glutamatul de sodiu se obtine prin trei metode: hidroliza proteinelor vegetale cu acid clorhidric; sinteza directa chimica cu acrilonitil, si fermentare bacteriana (metoda curentă).Are simbolul E621( conform regulamentelor europene). Glutenul contine 25% glutamat. Deci persoanele cu intoleranta la gluten vor avea manifestari neplacute si la gluamat.Se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreprate( supe, sosuri, inghetata, budinci, mezeluri, condimente etc ). Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos. Cand mancam ceva foarte bun, care ne provoaca acel "mmmmmmmmm, delicios" am mancat ceva bogat in glutamat. Daca pana atunci se considera ca  exista doar gustul sarat, acru, amar si dulce, odata descoperiti receptorii pentru glutamat, acesta a fost inclus alaturi de celelalte 4. Gustul Umami a fost descoperit in 1908 in Japonia, si este considerat al 5-lea gust. A fost in cele din urma acceptat de lumea occidentala cand cercetatorii au reusit sa ii gaseasca receptorii pe limba.
Este o „sare" uzual folosita in bucataria chinezeasca, de aceea numindu-se si „sare chinezeasca". Iar reactiile adverse ale folosirii sale poarta denumirea de „sindromul restaurantului chinezesc".
Glutamatul se gaseste in mod natural in anumite alimente (ciuperci, drojdie, rosii, cartofi, branzeturi), fiind un aminoacid necesar organismului nostru, un neurotransmitator. Problema nu o ridica aceste cantitati de glutamat gasite in mod natural in anumite alimente, ci sintetizarea lui chimica pentru a fi folosit ca adaos in aproape toate alimentele procesate care se afla pe rafturile magazinelor.Prin producerea lui artificiala se obtine astfel o excitotoxina pentru corp, o substanta extrem de periculoasa care ne face sa mancam fara sa ne oprim, ne da dependenta si, cu timpul, declanseaza simptome pe care nimeni nu stie sa le recunosca si sa gaseasca adevaratul vinovat pentru ele. Se gaseste aproape peste tot adaugat in mancare, devenind astfel prezent peste tot, responsabil pentru o serie de tulburari ale organismului pe termen lung, o otrava care ne ucide incet dar sigur.
Deşi glutamatul monosodic (E 621) este afişat pe produs conform normelor europene, mulţi producători de alimente sunt conştienţi de faptul că la ora actuală oamenii nu agreeaza tot ce contine E-uri (E 621) şi caută să folosească alte căi legale pentru a introduce această substanţă în produsele lor. Cel mai des întâlnit ingredient care conţine glutamat monosodic  este carrageenan. Conform legilor în vigoare, nu este obligatorie afişarea pe produs a conţinutului de glutamat din carrageenan. Alte surse ascunse de glutamt:drojdie autolizată, caseinat de calciu, gelatină, proteine hidrolizate, caseinat de sodiu, extract de drojdie,proteine texturate, carrageenan, gumă vegetală, condimente, arome, arome naturale, aromă de carne de pui, aromă de carne de vită, aromă de carne de porc, aromă de fum, bulion, concentrat de roşii, supă de carne, malţ din orz,  extract de malţ,  aromă de malţ, proteine din lapte, izolat proteic din lapte, concentrat proteic din lapte,  proteine din soia, izolat proteic din soia,  concentrat proteic din soia,  sos de soia, extract de soiaProducătorii găsesc întotdeauna noi denumiri în spatele cărora se ascund. De asemeneam glutamatul monosodic se poate găsi în vaccinuri (chiar şi cele anti-gripale), şi în suplimente cu vitamine. Glutamatul monosodic este folosit în toate suplimentele vitaminice sau minerale încapsulate sub formă gelatinoasă.  

Hai sa va dau un exemplu practic. Cu ani in urma mancam la KFC...pur si simplu de pe o zi pe alta abia asteptam sa ajung acolo, ajunsesem dependenta de acel gust....acolo se foloseste in exces glutamatul. Oricare dintre admiratorii KFC, daca ar degusta acele produse fara adaos de glutamat cred ca ar vomita instant. Probabil ca stiti( cei care ati mancat) ca totul se scalda intr-o mare de condimente si sosuri cu glutamat care iti pacalesc papilele gustative si creierul de la adevaratul gust si efect al respectivei mancari. Dupa ce mancam invariabil trebuia sa ma duc la toaleta cu crampe abdominale....si cu toate acestea nu renuntam pentru gust....ma tara dependenta aceea. Acum , dupa ani de zile de abstinenta de fast-food-uri, cred ca daca as mai manca o singura data la KFC, ar veni si m-ar lua ambulanta.
Va las aici un link catre un ghid nutritional al produselor KFC. Dati click pe „more info"la fiecare produs si veti fi ingroziti de ingrediente....( la fel si McDonald's...din pacate la noi inca este plin la ora pranzului de mamici care isi duc copiii de la scoala direct la McDonald's sa le ia un „happy meal cu surprize"!!!!). Glutamatul este nelipsit si din belsug in fiecare produs...ca altfel nu ar cumpara nimeni.
Uite, va las un exemplu la un singur produs KFC, restul cercetati voi (http://www.kfc.com/nutrition/full-nutrition-guide). Dupa ce cititi lista asta cu ingrediente, hai sa ne punem intrebarea: de ce copiii sunt obezi, agitati sau apatici, cu dificultati de concentrare, violenti, bolnavi, cu procente cutremuratoare de cancere la varste din ce in ce mai mici? cine este responsabil de ceea ce mananca un copil? parinti dragi, ignoranta si indiferenta ucide...ne ucide copiii. Si da, noi suntem in totalitate responsabili de ceea ce le dam copiilor nostri sa manance. Spunea Cristela la o conferinta: „daca citind eticheta ti se pare ca esti la ora de chimie , nu cumpara produsul respectiv....daca ce scrie acolo nu se gaseste in mod natural in natura, nu cumpara ..."

 

copii obezi

Honey BBQ Sandwich-

IngredienteHBBQ Shredded Chicken: Sugar, Water, Tomato Paste, Distilled Vinegar, Molasses, Food Starch-Modified, Salt, Honey, Soybean Oil, Natural Smoke and Grill Flavors, Citric Acid, Caramel Color, Spices, Sodium Benzoate As A Preservative, Chili Pepper, Paprika, Onion Powder, Red # 40, Garlic Powder. Shredded Chicken: Fresh Chicken Marinated With: Salt, Sodium Phosphate and Monosodium Glutamate. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Tricalcium Phosphate, Whey, Nonfat Milk, Egg Whites, Corn Starch, Potato Starch, Maltodextrin, Triglycerides, Natural Flavoring (Milk), Gelatin (From Chicken), Colonel's Secret Original Recipe Seasoning. OR Fresh Chicken Marinated With: Salt, Sodium Phosphate and Monosodium Glutamate. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Corn Starch, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Modified Corn Starch, Spice Extractives, Citric Acid And 2% Calcium Silicate Added as an Anti Caking Agent. OR Fresh Chicken Marinated With: Salt, Sodium Phosphate and Monosodium Glutamate. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Corn Starch, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Natural Flavorings, Citric Acid, Maltodextrin, Sugar, Corn Syrup Solids, with not more than 2% Calcium Silicate added as Anticaking Agent. OR resh Chicken Marinated With: Salt, Sodium Phosphate and Monosodium Glutamate. Seasoned With: Maltodextrin, Salt, Bleached Wheat Flour, Partially Hydrogenated Soybean and Cottonseed Oil, Monosodium Glutamate, Spice, Palm Oil, Natural Flavor, Garlic Powder, Soy Sauce (Soybean, Wheat, Salt), Chicken Fat, Chicken Broth, Autolyzed Yeast Extract, Extractives of Turmeric, Dehydrated Carrot, Onion Powder, and Not More Than 2% Each of Calcium Silicate and Silicon Dioxide Added As Anticaking Agents. OR Fresh Chicken Marinated With: Salt, Sodium Phosphate, Monosodium Glutamate, Spice, Mono and Diglycerides, Spice Extractives, Garlic Powder and Calcium Silicate. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Natural Flavorings, Citric Acid, Maltodextrin, Sugar, Corn Syrup Solids, With Not More Than 2% Calcium Silicate Added as an Anti Caking Agent. OR Fresh Chicken Marinated with: Salt, Sodium Phosphate, Monosodium Glutamate, Spice, Mono and Diglycerides, Spice Extractives, Garlic Powder and Calcium Silicate. Breaded with: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Corn Starch, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Modified Corn Starch, Spice Extractives, Citric Acid, and 2% Calcium Silicate Added As Anticaking Agent. OR Chicken Breast Tenderloins Or Chicken Breast Strips with Rib Meat Marinated With: Seasoning (Modified Potato Starch, Salt, Onion Powder, Natural Chicken Flavor [With Maltodextrin, Autolyzed Yeast Extract, Chicken Fat, Dehydrated Cooked Chicken], Spice Extractive), Potassium and Sodium Phosphates. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Corn Starch, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Modified Corn Starch, Spice Extractives, Citric Acid And 2% Calcium Silicate Added as an Anti Caking Agent. OR Chicken Breast Tenderloins Or Chicken Breast Strips with Rib Meat Marinated With: Seasoning (Modified Potato Starch, Salt, Onion Powder, Natural Chicken Flavor [With Maltodextrin, Autolyzed Yeast Extract, Chicken Fat, Dehydrated Cooked Chicken], Spice Extractive), Potassium and Sodium Phosphates. Breaded With: Wheat Flour, Salt, Spices, Monosodium Glutamate, Corn Starch, Leavening (Sodium Bicarbonate), Garlic Powder, Natural Flavorings, Citric Acid, Maltodextrin, Sugar, Corn Syrup Solids, with not more than 2% Calcium Silicate added as Anticaking Agent.,Sweet Hawaiian Bun: Enriched Flour (Wheat Flour, Malted Barley Flour, Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Water, High Fructose Corn Syrup, Yeast, Reconstituted Potatoes (From Potato Flake), Wheat Gluten, Contains 2% Or Less Of Each Of The Following: Soybean Oil, Natural and Artificial Flavors, Salt, Enzymes, Calcium Stearoyl Lactylate, Sodium Stearoyl Lactylate, Yellow Corn Flour, Guar Gum, Monoglycerides, Sucralose (Non-Nutritive Sweetener), Colored With Extracts Of Annatto and Tumeric, Monocalcium Phosphate, Calcium Carbonate, Ammonium Sulfate, Calcium Propionate (To Retard Spoilage). or Flour (Wheat Flour, Malted Barley Flour, Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Water, High Fructose Corn Syrup, Yeast, Reconstituted Potatoes (From Potato Flake), Wheat Gluten, Contains 2% Or Less Of Each Of The Following: Soybean Oil, Natural and Artificial Flavors, Salt, Enzymes, Calcium Stearoyl Lactylate, Yellow Corn Flour, Guar Gum, Monoglycerides, Sucralose (Non-Nutritive Sweetener), Colored With Extracts Of Annatto and Tumeric, Calcium Propionate (To Retard Spoilage). 


Daca aveti interesul si rabdarea sa cititi si sa studiati lista de mai sus cu ingredientele produsului KFC, veti observa pe langa denumirea explicita de MSG ( glutamatul de sodiu) alte denumiri stiintifico-fantastice dar care mascheaza de multe ori acelasi lucru. Pentru cei care vreti sa deveniti experti in a citit etichetele iata inca cateva lamuriri esentiale.Stiinta  alimentara a desoperit multe procedee prin care  transforma  alimentele integrale in materiale de baza. Aceste materiale sunt manipulate, combinate, și se adaugă în produsele alimentare în moduri care sa indeplineasca normele si  cerintele de performanta si de cost. Ingredientele sunt proiectate pentru a atinge un gust specific, textura, aspectul si  un termen de valabilitate. Hidroliza este un proces chimic de rupere a proteinelor in aminoacizi. La sfarsitul procesului, 17 dintre cele 20 de amino-acizi  sunt separati.
Ce se întâmplă cu ceilalti trei? Triptofanul este distrus,Asparagina  și glutamina sunt convertite în acid aspartic și acid glutamic. Asparagina și glutamina sunt aminoacizi neesențiali. Atunci când sunt consumate alimente integrale ce conţin proteine, organismul hidrolizează alimentul şi proteina. Acesta foloseşte cantitatea de acid glutamic necesară, iar excesul îl elimină. Din moment ce procesul digestiei este unul lung care necesită timp, aportul şi nivelul de acid glutamic sunt menţinute la o concentraţie mai scăzută în organism. Excesul este eliminat din corp.Atunci când sunt consumate alimente ce conţin acid glutamic liber sau MSG, nu este nevoie ca organismul să mai producă acest acid, pentru că acesta este deja pregătit şi aşteaptă să fie absorbit imediat.Această absorbţie imediată a MSG-ului ridică nivelul glutamatului în sânge de 8-10 ori, de unde apar şi aşa-numitele efecte negative.Hidroliza proteinelor in aminoacizi pentru a se ajunge la MSG poate fi realizata cu ajutorul produselor chimice, enzimelor (de fermentatie), caldura, si alte tehnici. Termeni ca "izolat", "extract", "hidrolizat", "autolizat" si altele sunt un indiciu clar  ca ceva excitotoxic este in produs. Dar acesti termeni nu sunt utilizati întotdeauna. De exemplu, ingredientul "gelatina" este produs prin hidroliza si contine10% acid glutamic. Caragenan adăugat comercial, zer izolat, pectină, acid citric și atat de multe alte ingrediente conțin, de asemenea acid glutamic nedeclarat și acid aspartic. O lista  de ingrediente excitotoxice ( folosite din pacate atat de frecvent in alimentele procesat intalnire la tot pasul ) puteti vedea aici: http://www.sailhome.org/Concerns/Excitotoxins/ExcitoFoodList.html
Asa putem avea o imagine clara si asupra bolilor generatiilor nostre, a  incidentei din ce in ce mai crescute a bolilor degenerative ca : scleroza, dementa, Alzheimer, Parkinson.

food mafia

 


Acum nu trebuie sa disperam, ci doar sa ne informam si sa actionam. Eu va trag un semnal de alarma si va spun ca somnul natiunii naste monstrii. La adapostul indiferentei noastre, marile companii alimentare si farmaceutice au devenit ca niste caracatite monstruoase care ne sufoca pe noi si copiii nostri. Ne iau dreptul la viata demna , la sanatate.Va ofer aici informatii si instrumente de care sa va folositi pentru a va apara voi si familiile voastre. Aveti aici inca un link extrem de util care va poate salva viata, care va invata ce sa faceti: http://www.truthinlabeling.org/ Asadar, haideti sa citim eticheta si sa nu le mai umplem buzunarele cu pretul vietii si sanatatii copiilor nostri.
Potrivit cercetatorilor Bellisle si Monneuse din acelasi document prezentat OMS de John Erb despre glutamat,un procent de 0,6% MSG este suficient pentru a-i determina pe oameni sa manance tot mai mult si mai repede. In jur de 6% din dieta zilnica a unui adult este alcatuita din MSG. Deci cam la 2 kg de mancare pe zi, un adult poate ingera 12 grame de MSG (doza suficienta pentru a omora un sobolan).Toate aceste date si altele la fel de interesante le gasiti intr-un alt document atasat acestui articol si pe care il puteti descarca de aici.
Majoritatea persoanelor prezinta o sensibilitate crescuta la glutamat manifestata prin greata, dureri de cap, ameteli, slabiciune, oboseala, apatie la scurt timp dupa consumarea alimentelor cu adaos mare de glutamat. Acestea sunt simpromele pe termen scurt...cele pe termn lung...Dumnezeu cu mila: obezitatea este unul dintre ele( devenim dependenti de gustul delicios si mancam peste senzatia de satietate, mancam fara sa ne oprim. Alte reactii la glutamat, descrise si in cartea unui neurochirurg respectat Russell Blaylock , MD  : „Gustul care ucide"( Excitotoxins - The taste that kills).
Alte simptome care apar la consumul de glutamat sintetic :
aritmie, fibrilaţie arterială,  tahicardie (palpitaţii), diaree,  greaţă / vomă, crampe stomacale , depresie, hiperactivitate, reacţii de furie, migrene, ameţeală, dezechilibru,  dezorientare, confuzie mentală, anxietate, atacuri de panică, vedere înceţoşată, focalizare greoaie, presiune în jurul ochilor, crăpături, mâncărimi,  leziuni bucale.

Medicii adesea sunt induşi în eroare de toate aceste simptome şi prescriu un tratament necorespunzător care face mai mult rău decât bine pentru că foarte multe produse farmaceutice conţin glutamat şi aspartam ( efectele adverse ale glutamatului se dubleaza in combinatia cu aspartam).
Standardul Global pentru procesarea alimentelor este Codex Alimentarius care clasifică glutamatul (MSG) ca şi GRAS (Recunoscut în mod general ca fiind sigur), un înlocuitor sigur pentru sare. Codex Alimentarius este elaborat de FAO/OMS ( Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi este momentan standardul internaţional pentru alimente procesate.Conform acestui cod alimentar, glutamatul poate fi adăugat la orice.Instituţiile care reglementează utilizarea MSG nu solicită producătorilor dezvăluirea surselor MSG. De asemenea,aceste instituţii nu au stabilit nici o limită asupra cantităţii de MSG adăugată alimentelor.

ms
De ce ar folosi cineva MSG in alimentatie si ce profit se obtine folosindu-l?- In primul rand este foarte ieftin si nu numai atat, dar, fiind un potentiator de gust, poate fi folosit ca adaos la alte alimente de foarte slaba calitate, dandu-ne impresia ca mancam ceva bun, de calitate.MSG stimuleaza direct pancreasul ceea ce determina o eliberare crescuta de insulina ( desi aceasta se elibereaza doar daca are carbohidrati in sange si al caror nivel il scade). Scazand nivelul „zaharului"din sange apare senzatia de foame chiar daca de abia am mancat. Asadar mancam in exces, devenim obezi, iar industria alimentara  profita de pe urma acestui lucru. Dupa ce devenim „grasi, bolnavi si aproape morti" ne ia industria farmcutica in primire si sistemul „de sanatate". Unii ne indoapa cu pilule- minune de slabit, altii se reped sa ne mutileze pe viata prin chirurgia bariatrica, promitandu-ne si unii si altii marea cu sarea, vanzandu-ne visuri desarte pe bani grei, lasandu-ne rupti de noi, si cu un picior in groapa. Despre mafia celor care vor sa ne faca slabi dupa ce ne-au facut mai intai grasi, in curand un articol pe site-ul http:// www.asociatia-supra.ro, in care va promit ca va voi dezvalui multe „dedesupturi"ale acestor medici, farmacisti, nutritionisti, patroni etcprovoaca dependenta, pofta pentru alimentele care il contin. Si atunci revii iar si iar sa cumperi acele produse (v-am povestit experienta mea de la KFC). MSG mai este denumit si nicotina alimentelor.
In incheierea acestui articol lung dar esential pentru noi, marturisesc sincer ca nu am vrut sa fiu nici patetica, nici utopica, nici apocaliptica. Cu asa ceva suntem bombardati zilnic la TV( cine se mai uita ) si in societate. Eu vreau doar sa fim treji. Si informati. Si sa nu ne mai prosteasca nimeni in fata, sa ne mai manipuleze si sa se mai imbogateasca din suferint si bolile noastre provocate de ignoranta, indiferenta, nepasare.Cautati sa cititi etichetele la tot ce cumparati, puneti-va intrebari, citit si informati-va. Sapati, intrebati, cautati.Si mancati cat mai simplu, mai natural, mai integral. Adica mancati alimentele fix in felul in cre se gasesc in natura. Fara adaosuri si fara minusuri, fra modificari genetice. Nu este ceva utopic, este ceva ce putem realiza cu putin efort.
In tot ce am scris aici nu iti cer sa ma crezi. Tu doar citeste, gandeste si decide singur.
Mai jos, asa cum v-am obsinuit deja, cateva linkuri si filme care sa completeze informatia din acest articol. Citeste, vizioneaza si da mai departe acest articol daca ti se pare util. Mie nu mi-a fost greu sa-l scriu. Nici tie  nu trebuie sa-ti fie greu sa-l citesti si sa-l imparti.
http://www.msgtruth.org/body.htm 
http://www.rense.com/general52/msg.htm
https://www.youtube.com/watch?v=tHR3GpLxr8o - experiment- sa mananci de 3 ori pe zi timp de 1 luna la Mcdonald's 
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust-periculos-de-bun.html 











 













Capcanele alimentatiei moderne (I)- glutenul, intoleranta la gluten si boala celiaca

NOU- Capcanele alimentatiei moderne (I)- glutenul, intoleranta la gluten si boala celiaca

Inca din cele mai vechi timpuri, romanul este infratit cu codrul.......de paine. Painea a fost mancarea de baza a saracilor, alimentul nelipsit la orice masa. Unde mai pui ca marii oaspeti ai statului nostru au fost si sunt intampinati si in cele mai oficiale ceremonii de primire cu „paine si sare” ( cu siguranta sare neiodata). Asadar, painea este intr-o simbioza perfecta cu noi, aproape ca nu poti desparti obiceiurile noastre alimentare de acest primordial si cel mai des intalnit aliment.
De ce trebuie sa renuntam la paine si ce este glutenul
mai multe detalii
Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu

Capcanele alimentatiei moderne (II)- gustul care ucide- glutamatul de sodiu

Glutamatul se gaseste in mod natural in anumite alimente (ciuperci, drojdie, rosii, cartofi, branzeturi), fiind un aminoacid necesar organismului nostru, un neurotransmitator. Problema nu o ridica aceste cantitati de glutamat gasite in mod natural in anumite alimente, ci sintetizarea lui chimica pentru a fi folosit ca adaos in aproape toate alimentele procesate care se afla pe rafturile magazinelor.
mai multe detalii

Capcanele alimentatiei moderne (III) - Zaharul, cancerul si indulcitorii

Despre efectele nocive ale zaharului, legatura lui cu cancerul si realitatea indulcitorilor
mai multe detalii

Dulciurile pe post de recompensa sau alinare a suferintei

Cand oferim copiilor dulciuri pe post de recompensa sau alinare a suferintei, atunci creem in subconstient o legatura indestructibila
mai multe detalii

Recomanda si altora aceasta pagina!

Editorial Mamicilasuperlativ.ro

 

Povestea Naturii

Mame de isprava